Scalda werkt samen bij overstap van vmbo naar mbo

20 maart, 2018

Op 27 maart starten Nehalennia, CSW Talentcollege Walcheren, Scheldemond College en Scalda samen het project “Pedagogisch doorlopende leerlijn”. De officiële en interessante kick-off van dit samenwerkingsproject vindt plaats bij het Scheldemond College, gebouw Wielingen in Vlissingen. Het project doelt op korte termijn op kennismaking tussen docenten van de vmbo-b richting Dienstverlening en Producten én mbo-opleidingen Dienstverlening en Verkoper van de genoemde onderwijsinstellingen. Op de langere termijn doelt het op het kennis krijgen van elkaars lespraktijk en de pedagogische benadering hierin waardoor de overstap van vmbo-b naar mbo niveau 2 gemakkelijker wordt. Tijdens de officiële start verzorgt pedagoog Marcel van Herpen een Masterclass.

Het komt regelmatig voor dat leerlingen in het vmbo moeite hebben met de overstap naar het mbo. In veel gevallen worden er al doorlopende leerlijnen opgezet om deze overstap gemakkelijker te maken. Waar nog niet eerder mee gestart is, is het delen van de pedagogische benadering van leerlingen in het vmbo en studenten in het mbo. Met het project “Pedagogisch doorlopende leerlijn” brengen docenten van de vmbo-b richting Dienstverlening en Producten (D&P) en de mbo niveau 2 opleidingen Dienstverlening en Verkoper hier verandering in. De kick-off van dit project op dinsdag 27 maart is het startsein van een traject van 2 jaar waarin de docenten door middel van workshops en inspiratiebijeenkomsten kennis kunnen maken met elkaars onderwijskundige aanpak. 

Tijdens de kick-off verzorgt Marcel van Herpen een Masterclass: “Hoe hou je pubers binnenboord en hoe laat je ze omgaan met vrijheden en eigen verantwoordelijkheid.” Van Herpen, houdt enthousiaste interactieve (inter)nationale lezingen. Vanuit zijn brede kennis en praktijkervaringen weet hij zalen te boeien. Hij sprak al op veel bijzondere conferenties: op nationale onderwijscongressen, voor schoolbesturen maar ook voor belangenverenigingen en congressen voor specialisten. Zijn reactie op het samenwerkingsproject van Nehalennia, CSW, Scheldemond college en Scalda is erg positief. “Dit is een heel bijzondere en vernieuwende benadering.” Aldus Marcel van Herpen.