Scalda-studenten zetten zich in voor 3FM Serious Request

19 december, 2017

Elk jaar organiseren Scalda-studenten activiteiten voor het goede doel 3FM Serious Request. Hierbij zamelen zij geld in om het goede doel te steunen. Het organiseren van activiteiten waarbij maatschappelijke kwesties aan bod komen, sluit bij velen aan op de opleiding.

Activiteiten en acties bij Scalda 
Scalda-studenten voeren in de week van 18 december allerlei activiteiten en acties uit. Mensen kunnen in Terneuzen aan de Vlietstraat bijvoorbeeld croissants met sinaasappelsap en gratis jam naar keuze kopen, sumoworstelen, voor € 1 grabbelen en een prijsje winnen of een verzoek doen bij de dj voor €1. Ook wordt er op de locatie in Vlissingen aan de Edisonweg een LAN-party georganiseerd waar maar liefst 100 mensen aan mee kunnen doen en is er onder andere een kerstborrel voor medewerkers en studenten en natuurlijk het klassieke slagroom gooien op docenten. 

Derdejaarsstudenten van CIOS Goes gaan de 4810 meter hoge Mont Blanc beklimmen in de klimhal om geld op te halen. In Middelburg op de locatie Podium hebben medewerkers zich laten sponsoren per kilo dat zij afvallen en studenten van Scalda College voor Toerisme hebben met een sponsorloop in Goes al 146 euro opgehaald. 

Tijdens de jaarafsluiting wordt er door een klas van de opleiding Maatschappelijke Zorg een lied gezongen waarin gevraagd wordt voor een donatie.

3FM Serious Request 
Het ingezamelde geld wordt bij het Glazen Huis in Apeldoorn ingeleverd. Daar zijn dj’s Domien Verschuuren, Angelique Houtveen en Sander Hoogendoorn van 18 tot en met 24 december om in actie te komen voor het goede doel. In de week voor Kerstmis haalt NPO 3FM samen met heel Nederland geld op om in samenwerking met het Rode Kruis ouders en kinderen te herenigen. Wereldwijd zijn meer dan vier miljoen familieleden elkaar kwijt door een ramp of conflict.