Scalda studenten strijden in belangrijkste gastronomische wedstrijd van Nederland

3 april, 2017

Jasmijn van de Voorde en Lianne Bosselaar, studenten van de opleiding Zelfstandig werkend gastvrouw van Scalda College voor Hotelmanagement en Gastronomie, doen mee aan de zevende editie van de belangrijkste gastronomische wedstrijd van Nederland. Op 10 april 2017 vindt de vakwedstrijd Talent van de Toekomst plaats in het Miele Culinary Institute te Vianen. Tijdens deze wedstrijd toont hét culinaire- en gastvrijheidstalent hun vakmanschap aan de top van de Nederlandse gastronomie.

Tijdens deze editie, krijgen de mbo-talenten de kans om zichzelf te onderscheiden. Jasmijn en Lianne gaan als team, in verschillende onderdelen van het gastheerschap, de strijd aan met andere studenten. Studenten van de koksopleidingen nemen het tegen elkaar op in een black-box kookwedstrijd.

Er is plaats voor 8 verschillende teams van 2 gastvrouwen/gastheren en 16 verschillende teams van 3 koks die in opleiding zijn voor niveau 3 en 4. De wedstrijd wordt onderverdeeld in witte en zwarte brigades. Het team van Scalda wordt gekoppeld aan een team van een andere school. Samen hebben ze de opdracht een volledig verzorgd driegangendiner inclusief amuse, wijnen en een afterdinnercocktail te bereiden, serveren en presenteren.

Elk koksteam kookt 6 borden per gang. Deze worden uitgeserveerd door de zwarte brigade, zodat zij hier vervolgens op beoordeeld kunnen worden. De witte brigade wordt beoordeeld op onder meer mise en place, productverzorging, restverwerking, werkplekverzorging, vaktechnische kooktechnieken, creativiteit, hygiëne, smaak en presentatie.