Scalda studenten helpen mee aan Zeeuwse Koningsspelen

24 april, 2017

Studenten van onder andere CIOS Goes Breda, MBO DANS en Scalda College voor Toerisme hebben afgelopen vrijdag 21 april geholpen tijdens de Koningsspelen. Op verschillende basisscholen in heel Zeeland hielpen de studenten met sportieve activiteiten.

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima opende de landelijke Koningsspelen op basisschool ‘De Vijfmaster’ in Veghel. Een speciaal jaar, want dit jaar viert de Koningsspelen haar vijfjarig bestaan. De Koning en Koningin gaven na het Koningsontbijt het startsein voor de sportdag waarna traditiegetrouw het optreden van Kinderen voor Kinderen plaatsvond. Aan de Koningsspelen doen dit jaar maar liefst 1.269.952 miljoen kinderen afkomstig van 6.001 scholen mee; dit aantal komt het dichtst in de buurt van het record van 1,3 miljoen deelnemers tijdens de eerste editie. Dit zijn basisschoolleerlingen uit Nederland, het Caribisch gebied en Nederlandse scholen in het buitenland.

Voor het vijfde jaar op rij sporten meer dan een miljoen basisschoolleerlingen op de laatste vrijdag voor Koningsdag tijdens de Koningsspelen en daarom was het thema van dit jaar Feest! De subthema’s geven de vijf belangrijkste elementen van de Koningsspelen weer: Feest & Verjaardag, Sporten & Bewegen, Muziek & Dans, Goed Ontbijten en Samen Plezier.

Traditiegetrouw beginnen de Koningsspelen voor veel deelnemende scholen met het Koningsontbijt. Vervolgens dansen en zingen de kinderen bij wijze van warming-up op het lied van Kinderen voor Kinderen, dit jaar Okido. Iedere school is vervolgens vrij het sportieve deel van de dag zelf in te vullen; zelfstandig of in samenwerking met een sportclub of opleiding uit de buurt of de gemeente.