Nuon Solar Team aanwezig bij prijsuitreiking Dynamic Art Sculpture

19 april, 2016

Drie derdejaarsstudenten van Scalda College voor Toerisme hebben de prijsuitreiking van de Dynamic Art Sculpture wedstrijd voor vwo Technasium leerlingen georganiseerd. Op woensdag 20 april vindt in aanwezigheid van zo’n 150 leerlingen de spectaculaire prijsuitreiking van deze wedstrijd plaats op het Pontes Pieter Zeeman in Zierikzee. De Scalda studenten hebben ervoor gezorgd dat het Nuon Solar Team van de TU Delft tijdens de prijsuitreiking een presentatie geeft over hun zonneauto Nuna.

Vwo Technasium leerlingen van vijf verschillende scholen in Zeeland en Brabant (Nehalennia in Middelburg, De Rede in Terneuzen, PontesPieter Zeeman in Zierikzee, ’t Rijks in Bergen op zoom en het Goese Lyceum in Goes) hebben als opdracht gekregen om van duurzame materialen een dynamisch kunstobject op schaal te maken. Dit kunstobject moet de Zeeuwse identiteit uitstralen. De winnaars per school strijden op 20 april op het Pontes Pieter Zeeman in Zierikzee om de hoofdprijs.

Nuon Solar Team
Om de leerlingen een blik op hun mogelijke toekomst te geven, komt het Nuon Solar Team tijdens de prijsuitreiking langs om een presentatie over hun zonneauto Nuna te geven. Het Nuon Solar Team bestaat uit negen studenten van de TU Delft. Na een strenge selectieprocedure werd een team samengesteld van verschillende faculteiten. Zo worden onder andere de studies Lucht- en Ruimtevaarttechniek, Werktuigbouwkunde, Electrotechniek, Technische Natuurkunde, Civiele Techniek en Bestuurskunde vertegenwoordigd. Met hun technische kennis, creatieve inzichten en praktische manier van handelen heeft het team van 2016 maar één doel; met een volledig herziene Nuna8 als eerste over de streep komen tijdens de SASOL Solar Challenge in Zuid-Afrika. De race vindt plaats van 24 september tot en met 2 oktober 2016. In 8 dagen tijd zal er van Pretoria naar Kaapstad gereden worden. Het event valt live te volgen via de website van het Nuon Solar Team.