Mooi Kustmarathon weekend onder zware weersomstandigheden

9 oktober, 2017

De vijftiende editie van de Marathon Zeeland was zwaar, regenachtig, winderig maar ‘o zo mooi.’ We kijken terug op een editie die we niet snel gaan vergeten. Iedereen die heeft meegelopen of gefietst: gefeliciteerd met jullie prestatie!

Vrijdag 6 oktober startte het marathonweekend met de Ladiesrun, de Kidsrun en de Lightrun. Diverse medewerkers van Scalda liepen mee. Studenten van Scalda College voor Uniformberoepen zorgden voor een veilige doorkomst van de dames: zij hielden het parcours vrij van onbevoegden. Studenten van CIOS Goes hielpen bij de prijsuitreiking en deelden medailles uit.

Ondanks de harde wind en regen fietsten de deelnemers de Mountainbike toertocht. De X-Treme Marathon Zeeland MTB toertocht wordt sinds een aantal jaren gereden op het marathonparcours, maar dan in omgekeerde richting; dus van Zoutelande naar Burgh-Haamstede. Zaterdagmiddag was dan de échte Marathon. Ook hieraan deden diverse medewerkers van Scalda mee. 

Het Kustmarathon weekend werd afgesloten met de wandelmarathon. 25 Scalda-medewerkers liepen mee over het 42,195 km lange parcours. Net als vorig jaar deelde Scalda ter hoogte van het KNRM in Westkapelle appels, bananen en bemoedigende woorden uit aan alle deelnemers.

Scalda kijkt als sponsor terug op een prachtige editie. Onze complimenten aan iedereen die aan dit succes heeft meegewerkt. Op naar de 16e editie! 

www.marathonzeeland.nl