Marinta de Leeuw uit Dirksland wint MOOI! Scalda

28 juni, 2016

Marinta de Leeuw, derdejaars student van de kappersopleiding uit Dirksland, heeft op maandag 27 juni de kappersvakwedstrijd MOOI! van Scalda College voor Gezondheidszorg en Uiterlijke Verzorging gewonnen. Marinta had het thema ‘bruid’ vertaald naar de  bruid van de dood, volgens de Mexicaanse feestdag Dia de los Muertos. Met haar creatie won ze een prijspakket van Keune Haircosmetics en Chi haarverzorging.

“Ik keek naar de nieuwste James Bond film en daarin zat een scene tijdens het Dia de los Muertos-festival in Mexico. Ik dacht, dat wordt hem!” vertelt Marinta. Op de vraag wat Marinta van de winst vond, zegt ze: “Ja, gek. Eigenlijk besef ik het nog niet zo goed. Iedereen heeft zo z’n best gedaan!”

De tweede prijs ging naar Renee Vereecken uit Kloosterzande die een romantische bruid liet zien. De derde prijs was voor Rosan van Flierenburg uit Middelburg die met haar ‘sexy rock bride to be’ indruk maakte. In totaal namen 35 derdejaars kappersstudenten deel aan de vakwedstrijd MOOI! Scalda. Zij mochten hun eigen creaties uitwerken op zelf meegebrachte modellen. Daarbij konden ze volledig los gaan op (haar)styling en visagie. Voorafgaand aan de wedstrijd kregen de studenten workshops en masterclasses aangeboden op het gebied van visagie, moodboards maken en het bijzonder verstevigen van kapsels, bijvoorbeeld met ijzerdraad. Uiteindelijk was niets te gek voor de vakjury, die bestond uit Mirjam Bouwense-Colijn van ‘Verliefd BruidsCouture’, Linda Niemeijer van ‘Kapsalon Ik & Jij’ en Baukje Stoop van ‘Wave Hairstyling’.