Landelijke Vak-wedstrijd voor huis- en decoratieschilders levert Zeeuwse prijswinnaars op

22 oktober, 2015

Tijdens een door bijna 200 mensen, uit Nederland en Vlaanderen, bezochte bijeenkomst in Elburg waren 3 Zeeuwse leerlingen van Scalda genomineerd voor een prijs in hun categorie voor schilders niveau 2. De opdracht bestond er uit een werkstuk te maken, waarin de vestingstad Elburg grafisch werd weergegeven. Een uitdaging om door middel van kleurgebruik met de juiste toegepaste technieken een zo strak en aansprekend mogelijk paneel te schilderen.

Het gevolg was dat de jurycommissie van de Studie clubs Schilders Nederland hoge waardering had voor de panelen van Ralph Kerkhove uit Middelburg (2e prijs) en Jantien Verhelst uit Philippine (3e prijs).  Mirza Sijnesael greep net naast de prijzen en kreeg als enthousiaste schilder uit Breskens een stimuleringsprijs. Allen mochten een diploma, oorkonde en bloemen in ontvangst nemen.

De 15 regionale Studie Clubs Schilders bestaan vanaf de 2e Wereld Oorlog en schrijven jaarlijks vak-wedstrijden uit op een 8-tal niveau’s; van beginnend huisschilder tot en met specialisten restauratie en decoratie. Ook komen mensen in de calculatie en kleuradvisering aan hun trekken.