Kappersstudenten gaan los op thema ‘Fantasy Meets Fashion’

14 juni, 2017

Op maandag 19 juni nemen 27 laatstejaars studenten van de kappersopleiding van Scalda College voor Gezondheidszorg en Uiterlijke Verzorging het op tegen elkaar in de jaarlijkse vakwedstrijd ‘MOOI! Scalda’. Studenten verzorgen het haar, de make-up en de styling op een zelf meegebracht wedstrijdmodel. Het thema van dit jaar is ‘Fantasy Meets Fashion’.

De deelnemers aan de wedstrijd zijn al weken in de weer met de voorbereiding. Ze hebben hiervoor gastlessen gehad in haarstyling, visagie en in het maken van een moodboard. Maandag worden zij beoordeeld door een vakkundige jury uit het werkveld:

  • Jessica Price, eigenaresse Hairstudio Infinty (Terneuzen) heeft veel ervaring met wedstrijdwerk in het kappersvak,
  • Michelle de Hoog, oud-student allround kapper, winnares MOOI! ’14, en net afgestudeerd Make Up Artist aan ROC Amsterdam
  • Citty van Aart, CREACIT, freelance Make Up Artist / Styling / Hairstyling

Zij letten met name op het totaalplaatje: hoe is het thema verwerkt in de complete look.

Ook eerste- en tweedejaars studenten zijn bij het evenement betrokken. De tweedejaars studenten zorgen samen met het docententeam dat de middag op rolletjes verloopt. Zij zijn verantwoordelijk voor de aankleding van de zaal, het verzorgen van de hapjes en drankjes of ze zijn zelf wedstrijdmodel. De eerstejaars studenten hebben de mogelijkheid om de salon, waar ze werken of stagelopen, te promoten op het MOOI!werkplein. Daar kunnen zij laten zien wat ze tijdens het keuzedeel ‘Ondernemend gedrag’ hebben geleerd.  

Presentatie van de middag is in handen van Ilona van der Have. De uiteindelijke winnaar van de vakwedstrijd ontvangt een prijzenset van Keune Haircosmetics en Chi haarverzorging en Sudac Hair & Beauty.

De feestelijke presentatie en prijsuitreiking met hapje en drankje vindt plaats tussen 16:00 uur en 18:00 uur in de kleine aula in de Bessestraat 4  in Goes. Iedereen is welkom.