Ike voor goud

25 september, 2018

Maandagochtend 24 september is Ike Vermeulen (18) uit Biervliet vertrokken voor een kleine week naar Budapest, Hongarije, om namens Nederland de Europese titel te pakken bij de EuroSkills vakwedstrijden. Van 26 tot en met 28 september 2018 zullen jonge vakmensen uit heel Europa, tot de leeftijd van 25 jaar, zich verzamelen in Budapest om tegen elkaar te strijden om de Europese titel ‘beste vakman of vakvrouw’. Dit jaar wordt de eerste keer dat EuroSkills wordt georganiseerd in centraal Oost-Europa. Vermeulen strijdt als Nederlands kampioen mee in het onderdeel CAD-tekenen.

CAD-tekenen 
Toen Ike aan de opleiding Werktuigbouwkunde bij Scalda begon, wist hij niet eens dat CAD-tekenen bestond... Nu is hij Nationaal Kampioen en vindt hij dit het leukste vak wat er is! Het leuke aan CAD-tekenen vindt Ike dat je een project helemaal kunt doorlopen, van het bedenken tot het echte 3D ontwerpen in de computer. 

Vakwedstrijden Skills Heroes
Ike deed dit jaar voor de tweede keer mee aan Skills Heroes; vakwedstrijden voor het Mbo. In 2017 werd hij zesde tijdens het Nationaal Kampioenschap. Hij voelde dat er meer in zat dan een zesde plaats en besloot zich dit jaar weer aan te melden. Met zijn ervaring van vorig jaar ging hij vrij ontspannen richting de landelijke finale, Skills The Finals, die dit jaar in Zwolle plaatsvond. Misschien dat deze ontspannen houding heeft bijgedragen aan zijn topprestatie! Ike won goud en mag zich een jaar lang “Beste CAD-tekenaar van Nederland” noemen. 

Doorzetter
Dat Ike een doorzetter is blijkt wel uit zijn uitspraken: ‘’Ik ga er gewoon voor” en“ik stop niet voordat ik resultaat heb!’’. Bij zijn stagebedrijf, Centraal Industrie Service in Terneuzen, deed Ike veel praktische ervaring op. “Ike is een gedreven jongen en ook in de zomervakantie hebben we hem verder gecoacht richting het Europees Kampioenschap in Budapest” zegt zijn stagebegeleider Corné Geelhoedt.

EuroSkills in Budapest
Het Europees Kampioenschap is nieuw voor Ike en dus ook weer spannend. Drie dagen lang zal hij achter de computer zitten tekenen om de beste CAD-tekenaar van Europa te worden. “Ondanks dat ik gesprekken heb gehad met mijn voorgangers,weet ik niet precies wat me te wachten staat.” Het is voor de vierde keer dat een Zeeuw als Nederlands kampioen CAD-tekenen aan de eindstrijd van EuroSkills meedoet. “Geen toeval” denkt Ronald Schroevers, docent aan de opleiding Werktuigbouwkunde bij Scalda. “Bij Scalda ondersteunen wij excellente studenten zoveel mogelijk om hun talenten te ontplooien. En Ike heeft een uniek talent! Uiteraard ben ik, als begeleider, aanwezig tijdens de wedstrijden in Budapest om Ike te ondersteunen. Ik wens hem enorm veel succes op het Europees Kampioenschap!”

Helden en Heroes
Dit voorjaar werd Ike Vermeulen door Scalda genomineerd als Held binnen het programma “Helden en Heroes”. Van Ike is een video gemaakt waarin hij over zijn grote passie CAD-tekenen verteld. Bekijk hier de video. 

Blijf op de hoogte
Om op de hoogte te blijven van de prestaties van Ike Vermeulen bij EuroSkills volg hem op Facebook.

Meer informatie
Meer informatie over EuroSkills is te vinden op de website: www.teamnederland.com