Gastles Energietechniek aan Green Agents van Inceptio

6 april, 2016

Inceptio is een studentenleerbedrijf van Scalda waar een aantal studenten tijdens hun stage werken aan duurzaamheidsprojecten. Deze studenten zijn de zogenaamde Green Agents. Zij zijn betrokken bij de vele duurzaamheidsinitiatieven in de provincie Zeeland. Ze worden Bij aanvang van de stage worden ze bewust en deskundig gemaakt om het duurzaamheidsprincipe goed uit te kunnen dragen. Hier worden coaches en duurzaamheidsspecialisten uit de regio voor ingezet.

Ook opleidingen binnen Scalda kunnen bijdragen aan de activiteiten van deze Green Agents. Zo heeft de afdeling energietechniek een gastles verzorgd. Dit team heeft door de ervaring met het energiepark aan de Edisonweg veel kennis op het gebied van energiebesparing en duurzame opwekking en zij delen die kennis graag.

In de gastles zijn de mogelijkheden en de werking besproken van zonnepanelen, maar ook de wetgeving op gebied van energiebesparing en de ontwikkelingen in het bedrijfsleven.  Ook hebben we een bezoek gebracht aan het energiepark. De gastles was vooral gericht op de activiteiten van deze studenten op gebied van “De energieke regio” en de energiescans die studenten in opdracht van Zeeuwse gemeenten gaan uitvoeren.

Voor vragen, een gastles of een bezoek aan het energiepark kunt u contact opnemen met Rob Duijm ([email protected]).