Eerste 11 studenten diplomeren op niveau 2 via samenwerkingstraject ‘Gezel’

14 juli, 2016

Woensdag 13 juli ontvingen 11 studenten van de opleiding ‘Zorgassistent in het basisonderwijs’ uit handen van Wethouder Simons van de Gemeente Middelburg en directeur van Stichting Gezel Frans Hoeberink hun diploma Helpende Zorg en Welzijn, niveau 2. Zij volgden via de Stichting Gezel in samenwerking met Orionis Walcheren en Scalda een bijzonder BBL-traject, waarbij zij, ondanks hun arbeidsbeperking een diploma hebben en hiermee hun kansen op werk hebben vergroot.

Voor de studenten is het vaak een van de eerste positieve schoolervaringen. “Deze studenten hebben allemaal een bijzondere achtergrond, waarbij school duidelijk geen positieve plek heeft gekregen. Door dit traject krijgen ze deze ervaring wel. Deze diplomering is dan ook erg bijzonder,” vertelt begeleidster en docente van Scalda Joke van Dijk-de Waal.

De studenten zijn in hun opleidingstraject extra ondersteund door een Jobcoach. Deze jobcoach heeft de studenten begeleidt bij het traject naar het behalen van hun diploma. Joke van Dijk-de Waal: “Na hun diploma willen we graag dat ze kunnen blijven werken in het basisonderwijs, waar ze als reguliere werknemers de leerkrachten ondersteunen.”

De studenten gaan nu samen met hun begeleiders op zoek naar een baan of een vervolgopleiding.
Scalda feliciteert alle 11 geslaagden met het behalen van hun diploma!