Eco-Car Challenge bij Scalda

2 maart, 2016

Woensdag 2 maart heeft bij Scalda College voor Techniek en Design de Eco-Car Challenge 2016 plaatsgevonden. In het restaurant op locatie Edisonweg 4a in Vlissingen gingen zo’n 25 teams van twee studenten in een aantal heats de strijd tegen elkaar aan. Vanaf 8.00 uur vonden er voorbereidende werkzaamheden plaats om tussen 10.00 en 12.00 uur daadwerkelijk te kunnen racen. Rond 13.30 uur kregen de gelukkige winnaars hun prijs uitgereikt.

De Eco-Car Challenge 2016 is een duurzaamheidswedstrijd voor miniatuurauto’s. Eerstejaarsstudenten Werktuigbouwkunde kregen de opdracht in teams een Eco-Car te ontwerpen en te bouwen die aan een aantal eisen moest voldoen. De lengte van het voertuig moest minimaal 30 en maximaal 50 cm zijn. Ook de breedte en de hoogte waren aan een maximum gebonden. Voor de aandrijving mocht geen gebruik gemaakt worden van elektrische en/of brandstofmotoren of andere kant-en-klare motoren.

Vanuit stilstand mocht de Eco-Car 75 cm achterwaarts geduwd worden om zo duurzaam opgeladen te worden. Na loslaten werd de voorwaarts afgelegde afstand gemeten.

De prestaties werden beoordeeld door een deskundige jury bestaande uit Rob Duijm, duurzaamheidsambassadeur van de Scalda Colleges voor Techniek en Design en Maintenance en Procestechniek en Peter Rieteco, regiocoördinator Facilitair Bedrijf van de Scalda-locatie Edisonweg.