Dans talenten doen audities voor MBO DANS GOES

14 april, 2016

Vrijdag 22 april vinden de audities plaats bij MBO DANS GOES voor de 4-jarige opleiding tot danscoördinator (mbo-niveau 4) en voor de 3-jarige opleiding tot dansleider (mbo-niveau 3).
Tijdens deze audities wordt er gekeken naar de dansvaardigheden, fysieke mogelijkheden, muzikaliteit en naar de uitstraling en energie die een auditant laat zien.  Wie de auditie doorkomt mag na de zomervakantie starten in de eerstejaarsklas MBO DANS GOES. 

Tijdens de auditie krijgen de auditanten les in Klassiek Ballet, Moderne Dans,  Jazz en Urban. Daarna wordt er een fysieke test afgenomen. Ook moeten de auditanten een solo voorbereiden en laten zien aan de auditiecommissie. Vervolgens is er een intakegesprek waarin de auditanten kunnen aangeven wat de ervaringen zijn op dansgebied en de motivatie. Ervaring in alle dansstijlen is niet nodig. Als zij één van de dansstijlen nog nooit hebben gehad, maar in een andere stijl wel heel goed zijn, zijn ze van harte welkom om auditie te doen! Opgeven kan via de site van MBO DANS GOES, www.mbodansgoes.nl.  Om auditie te doen is er een vmbo-t/gt/k diploma, een mbo-niveau 2 diploma, een havo/ vwo/ mbo diploma of een overgangsbewijs van havo/vwo jaar 3 naar 4 nodig.

De auditie wordt gedaan voor de opleiding dansleider (mbo-niveau 3) en danscoördinator (mbo-niveau 4) op MBO DANS-GOES.  Tijdens deze opleiding worden de richtingen Dans- eigen vaardigheid, Dans- lesgeven en Dans- ondernemen gevolgd. De dansvakken zijn: moderne en hedendaagse dans, klassiek ballet, jazzdans en urban, aangevuld met ondersteunende theorie lessen. Ook wordt er een uitvoerende stage gelopen op het gebied van dansen, lesgeven en projecten.

Van de afgestudeerde  studenten van MBO DANS GOES die auditie hebben gedaan aan de HBO dansacademie is 100% aangenomen. Daarnaast zijn oud-studenten als uitvoerend danser actief, of zijn ze een eigen dansschool gestart.

Vera Sorber  dansdocent bij Balletstudio Free en MBO DANS GOES: “Persoonlijke aandacht, geen doorsnee lessen, hoog lesgeef niveau op alle fronten. Kortom een opleiding met een (dans)hart!”

Aan de auditie zit een leuke wedstrijd verbonden op social media.  Jongeren die thuis bezig zijn met dans kunnen een filmpje of foto uploaden van hun dansante solo en de facebookpagina van MBO DANS GOES taggen. De meest creatieve en spetterende dansante solo maakt kans op een leuke prijs. Dit aanbod geldt voor zowel auditanten als alle andere dansers die zich niet aanmelden voor de opleiding MBO DANS.