72 Zeeuwse vmbo-leerlingen strijden om provinciaal kampioenschap Skills Talents

8 januari, 2018

Op donderdag 18 januari 2018 vindt het Provinciaal Kampioenschap Skills Talents plaats in Middelburg. Skills Talents zijn landelijke vakwedstrijden voor laatstejaars vmbo’ers. In Zeeland doen er in totaal 78 leerlingen mee. Op 18 januari strijden de vmbo leerlingen voor het Provinciaal Kampioenschap. 

Provinciaal Kampioenschap
Op donderdag 18 januari 2018 van 13:30 tot 17:30 uur vindt het Provinciaal Kampioenschap Skills Talents plaats in Middelburg, op Scalda locatie ZEP Middelburg en in Prison Island. Deelnemende leerlingen krijgen door deelname aan de wedstrijden een podium om hun talenten te ontwikkelen en te laten zien. De opdrachten die de leerlingen tijdens de wedstrijden uitvoeren, zijn landelijk ontwikkeld door docenten en sluiten aan op de bedrijfsprofielen binnen het vmbo. Scalda organiseert dit jaar voor het vijfde opeenvolgende jaar het Provinciaal Kampioenschap voor Skills Talents. De wedstrijden zijn vrij toegankelijk voor geïnteresseerden.

Deelnemers Skills Talents
Aan het Provinciaal Kampioenschap doen in totaal 26 teams, 78 leerlingen van 9 Zeeuwse vmbo-scholen mee. De deelnemers strijden voor 7 vakrichtingen. Deelnemende vakrichtingen zijn: Dienstverlening & Producten (DP), Horeca, Bakkerij & Recreatie (HBR), Zorg & Welzijn (ZW), Economie & Ondernemen (EO), Media, Vormgeving & ICT (MVI), Produceren, Installeren & Energie (PIE), Bouwen, Wonen & Interieur (BWI). De meeste deelnemers doen mee binnen de vakrichting Horeca, Bakkerij & Recreatie; maar liefst 7 teams nemen het tegen elkaar op. Ook de vakrichting Dienstverlening & Producten is goed vertegenwoordigd; 5 teams doen mee binnen deze vakrichting.

Prijsuitreiking
De prijsuitreiking van het Provinciaal Kampioenschap Skills Talents vindt plaats om 17:00 uur in de entreehal van Prison Island. Gedeputeerde van de provincie Zeeland, Ben de Reu, en Hendrik-Jan van Arenthals, voorzitter College van Bestuur van Scalda, reiken de bekers en de certificaten uit aan de deelnemers.

Zeeland Sharks finaleteam
De leerlingen die het Provinciaal Kampioenschap winnen, vertegenwoordigen de provincie Zeeland tijdens de landelijke finale van Skills Talents op 17 maart in de IJselhallen in Zwolle. Als provincieteam “Zeeland Sharks” strijden deze leerlingen in de finale tegen de andere provincieteams. 

Meer informatie
Meer informatie over de uitslagen en wedstrijden van Skills Talents: skills-talents.nl
Meer informatie over Zeeland Sharks: skills-talents.nl/zeeland-sharks en facebook.com/ST.ZeelandSharks