Student Bart Leeflang tweede plaats op NK restauratietimmerman

14 maart, 2017

Bart Leeflang deed afgelopen week, 8 en 9 maart, mee aan het Nationaal Kampioenschap voor de beroepsopleiding restauratietimmerman. Hij werd tweede van de zeven deelnemende studenten. Met een excellente score wist Bart de jury te overtuigen van zijn ‘skills’ op het vakgebied van restauratietimmerman.

 “Ik vond het een super leerervaring, die me in de toekomst veel kan brengen”, aldus Bart Leeflang die zijn BBL-opleiding volgt bij Scalda en in dienst is bij Bouwmensen Zuid-West. Zijn stage loopt hij bij Bouwbedrijf Peeters. Hier doet hij ook de nodige ervaring op en kan hij zich nog meer specialiseren in zijn vakgebied. Begeleider John Akkermans van Scalda is ontzettend trots op Bart. Als begeleider ging hij ook mee naar de finale. “Ontzettend leuk dat Bart deze kans heeft aangegrepen en dat het zo goed voor hem heeft uitgepakt: de tweede plaats!”.

Aan Skills Heroes doen zo’n 300 mbo-talenten uit heel Nederland mee. Zij strijden in 50 wedstrijdrichtingen om de titel beste vakman, vakvrouw of vakteam. De meeste wedstrijden vinden plaats in RAI Amsterdam van 16 tot en met 18 maart. De finale voor restauratietimmerman vond vorige week al plaats bij RIBO in Hengelo. Meedoen aan de vakwedstrijden betekent voor studenten dat zij een bijzondere leerervaring hebben die goed is voor de vakmanschapsontwikkeling en de persoonlijke vorming. Een aantal winnaars krijgen de kans om zich te selecteren voor het WK voor beroepen dat in oktober in Abu Dhabi gehouden gaat worden.

Scalda deelnemers aan NK vakwedstrijden
Naast Bart deden er vorige week nog een twee Scalda studenten mee aan het Nationaal Kampioenschap, waaronder Patrick Verberk en Robin Sol van de opleiding Internationaal Ondernemer Duurzame Gastvrijheid. Zij vielen helaas niet in de prijzen maar gaan evengoed naar huis met een enorme leerervaring en nieuwe ambities. Aankomende donderdag 16 tot en met vrijdag 18 maart doen de volgende studenten mee aan de Nationale Kampioenschappen in de RAI Amsterdam: Mireille Zuidweg en Ayca Grim (kapper), Max Davidse en Ike Vermeulen (cad-tekenen), Alanis Bouman en Mark Joachim Kai Tramischus (Verkoper/Verkoopspecialist). Supporters zijn van harte welkom en kunnen gratis het event in Amsterdam bezoeken.

WorldSkills Netherlands
Al meer dan tien jaar ontwikkelt WorldSkills Netherlands vakwedstrijden en organiseert ze diverse evenementen: Skills Juniors voor basisschoolleerlingen, Skills Talents voor vmbo’ers en Skills Heroes voor mbo’ers. Daarnaast verzorgt WorldSkills Netherlands de begeleiding van Team Nederland naar EuroSkills en WorldSkills, de Europese en wereldkampioenschappen voor beroepen. WorldSkills Netherlands werkt samen met 55 mbo-scholen, meer dan 100 vmbo-scholen en wordt ondersteund door de ministeries van OCW en EZ, de MBO Raad en vele partners uit het onderwijs en bedrijfsleven.