Shared Service Center (SSC) Scalda steunt Cliniclowns

17 januari, 2017

Dinsdag 17 januari 2017 rond 15.20 uur overhandigden studenten van het Shared Service Center van het Scalda College voor Techniek en Design ruim 100 oude gebruikte mobiele telefoons aan Alysha Matthijsse. De overhandiging vond plaats bij het SSC op de Vlissingse vestiging van Scalda aan de Edisonweg.

Drie studenten (Gileon, Patrick en Joey) van het SSC, waar studenten in een realistische leer-werkomgeving ICT-opleidingen volgen, hebben in het najaar van 2016 een project uitgevoerd bij AMELS BV in Vlissingen, waarbij oude Nokia’s vervangen werden door nieuwe smartphones. De studenten mochten zelf een goede bestemming zoeken voor de oude gebruikte mobiele telefoons. Aangezien de vestiging van Scalda aan de Edisonweg inzamelpunt is voor oude Gsm’s was het contact met Alysha Matthijsse snel gelegd.

Alysha werd vorig jaar bekend door haar inzamelacties in Zeeland voor de Cliniclowns. Zij verzamelt gebruikte Gsm’s en stuurt deze naar Eeko. Eeko heeft een structureel inzamelprogramma opgezet om Cliniclowns financieel te kunnen ondersteunen. Een bijkomend voordeel is dat de mobiele telefoons niet op de afvalberg belanden; Eeko zorgt voor hergebruik of milieuvriendelijke verwerking. Vorig jaar heeft Alysha ruim 1200 oude telefoons ingezameld en dit jaar staat de teller al op ruim 300. Per telefoon wordt een bedrag van € 3 overgemaakt aan het goede doel.

Over de Cliniclowns
De Cliniclowns laten overal zieke kinderen lachen, ontspannen en genieten. Zo bezoeken de clowns ruim 100 ziekenhuizen en instellingen door heel Nederland en spelen zij met de voorstelling 'Speel je mee?' voor zeer moeilijk lerende kinderen op allerlei scholen. Ook is er het Klein Zintuigen Orkest voor kinderen met een verstandelijke of meervoudige handicap.

Daarnaast brengen zieke en gehandicapte kinderen met hun gezin wekelijks een bezoekje aan het Cliniclowns College. En tot slot: kinderen kunnen waar ze ook zijn, thuis of onderweg, via webcam contact hebben met de clowns middels de speciale Cliniclowns App.