Scalda trotse sponsor van het Educatieprogramma FilmFestival Zeeuws-Vlaanderen 2017

24 maart, 2017

Dit jaar vindt de vijfde editie van FilmFestival Zeeuws-Vlaanderen plaats in Terneuzen van 4 tot en met 9 april 2017. De lustrumeditie opent met een feestelijk gala en de film ‘Sprakeloos’ van Hilde van Mieghem. Scalda is ook dit jaar weer trotse sponsor van het educatieprogramma. Dit programmaonderdeel bestaat uit een breed aanbod aan films voor scholieren van het basisonderwijs, het middelbaar onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs in Zeeuws-Vlaanderen.

Scalda vindt cultuureducatie belangrijk. Films en boeken ondersteunen mensen al op jonge leeftijd om de wereld te ontdekken en te begrijpen. We willen studenten in deze complexe wereld van beeldcultuur kennis en vaardigheden bij brengen om kritisch naar beelden te kunnen kijken en ze in het juiste perspectief te plaatsen.  Het educatieprogramma is daarvoor een effectieve manier. Wij nodigen dan ook alle docenten uit met klassen een bezoek te brengen aan het festival. Film kan bovendien op allerlei manieren worden ingezet in lessituaties.

FilmFestival Zeeuws-Vlaanderen staat bekend om haar regionale karakter en biedt voor ieder wat wils; filmhuisfilms geselecteerd door Film by the Sea, een mooi Vlaams aanbod en films gemaakt door regionale regisseurs. Maar ook films die internationaal geroemd worden of tijdens het festival in première zullen gaan. Kortom: het wordt genieten op het witte doek in de vernieuwde zalen van CineCity Terneuzen!

Meer informatie: www.filmfestivalzeeuwsvlaanderen.nl