Student Bloem, groen en styling Scalda Groen College behaalt tweede plaats bij alternatieve skills

31 maart 2021
skills wedstrijd online groen

Gaia Wayman, student Bloem, Groen & Styling van Scalda Groen College heeft de tweede plaats behaald bij de alternatieve Skills. Een prestatie waar we trots op zijn! Ze heeft een bloemstuk gemaakt in het thema ‘Covid-19 virus’. Gaia heeft met de halve bol het Coronavirus willen uitbeelden. De andere helft van de bol bestaat uit de bloemen. De injectiespuiten geven de uitsteeksels van het virusdeeltje weer, maar beelden ook uit dat het virus wordt aangevallen door het vaccin.

De teleurstelling was groot toen in januari het bericht van Skills Heroes kwam dat The Finals 2021 dit jaar geen doorgang zou vinden. De organisatie achtte een gegarandeerd veilig evenement in maart niet haalbaar en niet passend in deze bijzondere tijd. Docenten en skills coördinatoren van de opleiding bloem, groen en styling sloegen de handen ineen en organiseerden een coronaproof alternatief voor deze vakwedstrijden.

Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo-studenten. Via een voorronde op school en een kwalificatiewedstrijd kunnen mbo-studenten in de nationale finale komen. Daar strijden ze om de titel beste vakman/vakvrouw van Nederland in hun vakgebied. De wedstrijdopdrachten zijn gebaseerd op de kwalificatiedossiers van de opleiding.

Docenten van de deelnemende scholen, te weten Aeres, Curio, Lentiz, Scalda, Wellant en zone.college, schreven gezamenlijk aan een wedstrijdopdracht voor de alternatieve vakwedstrijd. De geselecteerde studenten hadden 2 weken de tijd om de opdracht tot uitvoering te brengen. De wedstrijdopdracht bestond uit het voorbereiden en maken van een frameboeket waarin het thema ‘Covid-19 virus’ duidelijk naar voren komt. Hierbij konden de studenten het frame in zijn geheel voorbereiden. De bloemen die verwerkt konden worden in het boeket ontvingen de studenten in een mysterie box, waarbij ze van tevoren niet wisten welke bloemen hierin zouden zitten. Het uitvoeren van het boeket en de verantwoording van de gemaakte keuzes werden middels een filmpje van 10 minuten voorgelegd aan de Jury (Gerdien Nijboer en Pascal Zijlmans).

Op 24 maart jl. stond de prijsuitreiking gepland middels een online bijeenkomst via teams. Alle studenten toonden hun ingestuurde filmpjes en gaven nog een korte toelichting op het gemaakte werk. De jury gaf aan alleen maar mooie resultaten te hebben gezien. Ze noemden de studenten echte ambassadeurs voor het bloemenvak. Bij de beoordeling van de boeketten heeft de jury niet alleen gelet op het eindresultaat, maar ook op de presentatie, de interpretatie van de opdracht, hoe uniek het idee was en de originaliteit. De uitslagen lagen dicht bij elkaar. Op de 4e plaats eindigde Klarine (Wellant Dordrecht). Een gedeelde derde plaats was voor Michelle (Lentiz Naaldwijk) en Mariska (Curio Breda). Ook de 2e plaats werd gedeeld, namelijk door Lisanne (Zone.college) en Gaia (Scalda Groen College Goes). Nienke (Aeres Velp) werd tot winnaar uitgeroepen.

Omhoog