Eerste diploma's ZPO uitgereikt

21 juni 2019
diplomering zeeuwse praktijkroute

Deze week ontvingen Mieke van Valen en Kimberley Cuppers, als allereerste, hun mbo-diploma’s voor Verzorgende-IG en Medewerker Maatschappelijke Zorg niveau 3 binnen de opleiding Zeeuwse Praktijkroute Ouderenzorg(ZPO). Een bijzonder moment! Zowel studeren als werken deden zij bij een zorglocatie.

Mieke volgde twee jaar lang de ZPO bij zorglocatie Bachten Dieke van ZorgSaam in Terneuzen. Ze slaagde met vlag en wimpel. De opleiding duurt drie jaar, maar de ZPO biedt iedere student de ruimte om het op eigen tempo te doen.

Ook Kimberley studeerde versneld af. Zij rondde de opleiding zelfs in een jaar af bij WVO Zorg in Vlissingen. Via de ZPO specialiseren studenten zich als Verzorgende-IG en Medewerker Maatschappelijke Zorg in het werken met ouderen. Denk bijvoorbeeld aan revalidatie, ouderenzorg of thuiszorg. Studenten worden opgeleid in de praktijk en weten dus precies wat zorgvragers nodig hebben. Ze helpen collega’s op de zorglocatie op het gebied van wonen, het huishouden, welzijn en het verlenen van zorg. De opleiding bestaat uit 16 uur stage en 16 uur les binnen de praktijklocatie. De lessen vinden plaats in de vorm van workshops, instructies, een-op-een begeleiding of lessen op locatie. Wat studenten leren, kan meteen in de praktijk worden toegepast.

Scalda start dit jaar ook met de ZPO niveau 4, waarbij studenten worden opgeleid tot Mbo-Verpleegkundige. Daarnaast gaan komend schooljaar de eerste studenten van start in de Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL).

Meet weten over de ZPO? Kijk op onze site!

De ZPO wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van VWS.

Zeeuwse Praktijkroute Ouderenzorg niveau 3

Zeeuwse Praktijkroute Ouderenzorg niveau 4

Omhoog