Logistiek Teamleider

 • Niveau 3

Als logistiek teamleider ben je verantwoordelijk voor het aansturen van je personeel en het in bedrijf houden van een magazijn. Je leert leidinggeven aan een groep van c.a. acht logistiek medewerkers. Ook ben je verantwoordelijk voor het indelen van personeel, opslag van goederen, het verzenden van goederen en het laden en lossen van vrachtwagens.

Je moet het leuk vinden om in een afwisselende omgeving te werken. Als logistiek teamleider bij defensie wordt net wat extra’s van je verwacht. Je zult de logistiek voor oefeningen en uitzendingen moeten plannen en voorbereiden en ook hier wordt er van je verwacht dat je actief deelneemt.

Toevoegen aan je favorieten
 • scalda drop
  Deze opleiding is een Mbo Keuzegids Topopleiding 2017.
 • scalda drop
  Veiligheid en Vakmanschap (Veva) geeft je, zowel op het gebied van school als persoonlijk, een goede basis. Ik heb voor Logistiek teamleider gekozen omdat ik een georganiseerd persoon ben. Ik vind het regelen, organiseren én leidinggeven echt heel leuk!
  Stefano Beilo
  VeVa – Logistiek teamleider
 • scalda drop
  Als logistiek teamleider ben je verantwoordelijk voor het aansturen van je personeel en het o.a. in bedrijf houden van een magazijn. Ook ben je militair waardoor discipline, doorzettingsvermogen en betrouwbaar zijn bij jou hoog in het vaandel staan.

In de opleiding leer je de logistieke taken bij defensie maar ook in de burgermaatschappij kennen. Ook haal je in deze opleiding het diploma Logistiek Teamleider waardoor je niet alleen bij defensie maar ook bij een logistiek bedrijf in de regio kunt gaan werken.

Tijdens de opleiding volg je een vakopleiding op mbo-niveau 2 of 3. Je kunt daarbij kiezen uit een aantal beroepsrichtingen: Maritiem, Logistiek, Service Medewerker Gebouwen* en Grondoptreden. Deze vakopleidingen worden gecombineerd met onderdelen die speciaal gericht zijn op een toekomst als militair bij Defensie. In de eerste maanden van de opleiding maak je kennis met de Koninklijke Marine, de Koninklijke Landmacht of de Koninklijke Luchtmacht. Je oriënteert je in deze fase verder op de door jou gekozen vakopleiding en op het opleidingsniveau. Tijdens de opleiding word je op school professioneel begeleid door docenten, waaronder militaire instructeurs die precies

weten wat het werken bij Defensie inhoudt. De opleiding bestaat uit een afwisselend pakket van theorie en praktijk. Je sport veel en je werkt tijdens de opleiding hard aan je persoonlijke ontwikkeling. Je ontwikkelt competenties op zowel het civiele als het militaire vlak.

Stage herhaalt zich iedere keer. Je loopt 10 weken per jaar stage bij Defensie zodat je ervaart wat het betekent om straks als vakman of vakvrouw te werken in een militaire omgeving. Tijdens de stage voer je uit wat je op school geleerd hebt.

Keuzedelen 2017 /2018
Als onderdeel van deze opleiding kun je één of meer keuzedelen volgen. Binnen deze opleiding worden de volgende keuzedelen aangeboden:

 • Veiligheid en vakmanschap niveau 3

Je kunt ook een keuzedeel volgen dat door een andere opleiding wordt aangeboden. Hiervoor moet je een verzoek indienen.  Voorwaarde is dat er geen overlap is met de opleiding die je volgt, en dat het voor Scalda praktisch gezien mogelijk is om dit te organiseren (bijvoorbeeld vanwege het lesrooster).

Tijdens je opleiding word je hierover nader geïnformeerd.

De toelatingseisen voor deze opleiding zijn:  

 • een vmbo-diploma (k, g, tl);
 • een mbo-diploma niveau 2;
 • VOG (verklaring omtrent gedrag, deze aanvraag gaat middels een door Scalda verstrekt formulier na positief intakeresultaat);
 • SMA (medische keuring, deze aanvraag gaat middels een door Scalda verstrekt formulier na positief intakeresultaat).

Voorlichtingsrondes

Nadat je je hebt aangemeld voor deze opleiding, ben je verplicht een voorlichtingsavond bij te wonen. Wil jij een voorlichtingsavond bijwonen, meld je dan eerst aan voor deze opleiding. Klik op "Meld je direct aan" en doorloop de stappen. Je krijgt daarna van ons een uitnodiging voor de eerstvolgende voorlichtingsavond. 

Intake

Wanneer je bent aangemeld voor de opleiding en een voorlichtingsavond hebt bijgewoond, nodigen we je uit voor een intake. Hieraan voorafgaand hebben jij en je mentor of schooldecaan het Digitaal Doorstroomdossier (DDD) ingevuld. Daarnaast vragen wij je, voorafgaand aan het intakegesprek, een aanvullend vragenformulier in te vullen over je motivatie voor de gekozen opleiding. In het intakegesprek staat jouw keuze voor de opleiding centraal, evenals de wijze waarop wij je zo goed mogelijk kunnen helpen je mbo-diploma te behalen.

De intake van het College voor Uniformberoepen bestaat uit 3 onderdelen. Een sporttest, een terreinwerkles en een persoonlijk gesprek. Ook dien je een moodboard te maken welke je tijdens je persoonlijk gesprek presenteert aan de intaker(s).


Om je inzicht te bieden in de financiële kant van deze opleiding, tref je hieronder een specificatie aan van de opleidingskosten. Naast het wettelijk geregelde lesgeld gaat het daarbij om de aanschaf van onderwijsbenodigdheden en andere schoolkosten. Een gespecificeerde beschrijving van de kosten vind je in onderstaand PDF bestand.

Download kostenoverzicht 1ste leerjaar (PDF)

Download kostenoverzicht overige leerjaren (PDF)

Na het succesvol afronden van je opleiding, ben je nagenoeg verzekerd van een uitdagende baan als militair binnen je gekozen vakgebied. Om bij Defensie te kunnen werken, moet je de Nederlandse nationaliteit hebben en moet je medisch goedgekeurd worden. Bij Defensie word je intern verder opgeleid binnen je eigen vakgebied en krijg je de kans om je verder te ontwikkelen. Ondanks de vele interne carrièremogelijkheden, kan het zijn dat je er na een aantal jaren toch voor kiest om Defensie te verlaten. Dan heb je door je vakdiploma en werkervaring in ieder geval een ideale uitgangspositie bij het vinden van een nieuwe baan.

Podium 15 Middelburg

Vul een straat- en plaatsnaam in om een routebeschrijving te maken naar onze locatie.