opleiding logistiek supervisor

Logistiek supervisor

Niveau 4

Als Logistiek supervisor werk je binnen een bedrijf of afdeling waar alles draait om logistieke processen. Denk aan een warehouse, een groothandel, een productiebedrijf, een commerciële import-  of export afdeling, een logistiek dienstverlener of aan een distributiebedrijf. Als logistiek supervisor beheer en bewaak je het logistieke proces, maak je personeelsplanningen, zorg je dat voorraden op peil zijn en stuur je een team aan. Tot slot regel je dat goederen op het juiste moment op de juiste plek zijn. Ben jij klantgericht, houd je van procesmatig werken en denk je graag in oplossingen? Dan is dit beroep echt iets voor jou!

Tijdens de opleiding ga je één dag per week naar school en krijgt daar les van vakdocenten met praktijkervaring. De theoretische stof kan je meteen toepassen in de praktijk, zodat je straks goed voorbereid bent op de leidinggevende taken. Ook oefen je tijdens de opleiding met vaardigheden die je daarvoor nodig hebt.  De opleiding bestaat uit vakken als Nederlands, Engels, Financieel management, Logistiek, Relatiebeheer, Communicatie en Leidinggeven. Je leert hoe met klanten om te gaan, hoe een personeelsplanning moet worden gemaakt, hoe je een optimale goederenstroom organiseert tegen zo laag mogelijke kosten, hoe je functionerings- en beoordelingsgesprekken voert en hoe je een team aanstuurt.

Omdat dit een bbl-opleiding is, moet je leerbedrijf een erkend leerbedrijf zijn. Is jouw werkgever nog geen leerbedrijf? Meld dit dan snel zodat we deze erkenning samen kunnen aanvragen en regelen.

Als je toegelaten wilt worden tot deze opleiding dien je in bezit te zijn van:

  • een mbo-diploma niveau 3 in de richting logistiek, bijvoorbeeld Logistiek Teamleider
  • een dienstverband van een vastgesteld aantal uur bij een erkend leerbedrijf. Je kunt hiervoor kijken op www.stagemarkt.nl.

Om je inzicht te bieden in de financiële kant van deze opleiding, tref je hieronder een specificatie aan van de opleidingskosten. Naast het wettelijk geregelde lesgeld gaat het daarbij om de aanschaf van onderwijsbenodigdheden en andere schoolkosten. Een gespecificeerde beschrijving van de kosten vind je in onderstaand PDF bestand.

Download kostenoverzicht (PDF)

Na je niveau 4 opleiding kun je aan het werk als Logistiek supervisor, of doorstromen naar het hbo.

Routebeschrijving
Vul hieronder je vertrekpunt in en maak een routebeschrijving naar onze locatie.

Omhoog