Voetbal verbindt!

21 december 2021
Voetbal samenwerking Maatschappelijke zorg en CIOS in Zeelandhallen

Onze studenten van de opleidingen Maatschappelijke Zorg en het CIOS hebben samen de handen uit de mouwen gestoken om een activiteit te verzorgen met als doel om verschillende doelgroepen met elkaar te verbinden. Een mooie ontmoeting tussen onze mbo-studenten en de bewoners van het COA waarbij deze ochtend in de Zeelandhallen in het teken stond van verbinding door middel van voetbal; dé sport die duidelijk het meest populair bleek te zijn onder de bewoners.

In samenwerking met voetbalacademie Skills & Control is er een geweldig programma opgezet waarbij onze studenten ondersteunend waren als begeleiders tijdens de soccer clinic. De 14-jarige Zeeuwse talentvolle balkunstenaar Soufian Hamami trapte het project af door middel van een indrukwekkende opening. Met muziek op de achtergrond verzamelden alle deelnemers zich rond het speelveld. Soufian vertoonde zijn kunsten en speelde daarna pannavoetbal tegen de deelnemers. Onder luid applaus werden er veel bewoners dolgedraaid en door hun benen gespeeld. Het vervolg van de clinic waren diverse activiteitenstations die in het teken stonden van samenwerken, intensiteit en plezier. Als afsluiter vond er een toernooi plaats waarin diverse teams tegen elkaar speelden. Er was sprake van veel inzet, enthousiasme en fair-play.

Door Skills & Control werden er een aantal oude ballen gesponsord, zodat de bewoners ook na de clinic nog actief bezig kunnen blijven met hun favoriete sport. Een mooi gebaar wat hen zichtbaar gelukkig maakte. De bewoners vonden het prachtig om hun eigen muziek aan te sluiten op de muziekbox. Er werd onderling en zelfs mét onze studenten gedanst. De begeleiders van het COA waren enorm enthousiast en gaven aan dat er nog nooit zoveel deelnemers aanwezig zijn geweest bij een activiteit.

Voetbal verbindt!

Omhoog