Verkiezing Landelijke mbo-ambassadeur tijdens Ambassadeursgala

10 mei 2021

Jaarlijks organiseert de MBO-Raad onder ‘Dit is mbo’ de zoektocht naar dé Landelijke Ambassadeur van het mbo. Op maandag 17 mei 2021 is het eindelijk zover: de 20e editie van het Ambassadeursgala live vanuit Theater Orpheus in Apeldoorn. Tijdens een fantastische galavoorstelling worden alle ruim 70 finalisten coronaproof in de spotlights gezet. Dan wordt bekend gemaakt welke mbo-student er vandoor gaat met de titel Landelijke Ambassadeur mbo 2021! Deze wordt gekozen uit de deelnemende ambassadeurs: studenten in het mbo die laten horen en zien dat en waarom het mbo voor hen en voor de maatschappij belangrijk is. Een ambassadeur staat voor het mbo en heeft een missie.

Alle deelnemende mbo-scholen nomineren jaarlijks hun eigen ambassadeur voor deze landelijke verkiezing van Mbo’ers Pakken Aan. Dylan Noordenbos (18) uit Oost-Souburg is één van de 42 deelnemers. Hij is de Scalda mbo-ambassadeur van 2021. Hij volgt bij Scalda de opleiding medewerker marketing en communicatie. Vanaf januari is hij de strijd aangegaan om de landelijke titel. De deelnemers hebben gedurende de verkiezingsperiode in groepen meegedaan met verschillende challenges. Daarbij zijn zij beoordeeld op competenties als leiderschap, communicatieve vaardigheden, creatief denken en het oplossen van problemen. In drie spannende afleveringen kwalificeerden de ambassadeurs zich voor de finale op 17 mei. In iedere aflevering konden we de ambassadeurs aan het werk zien rondom het thema duurzaamheid. Dit alles was te volgen via het Youtube-programma.

Op 17 mei wordt ook bekend gemaakt wie zich het Onderwijsteam van het Jaar (BVMBO/AOb) mag noemen en welke prijs studenten uit Team Netherlands (WorldSkills Netherlands) kunnen winnen. En via een live sms-stemming bepalen de kijkers welke innovatieve stage of leerbaan het meest inspireert en welk bedrijf daarmee de Ideas on Stage Publieksprijs (SBB) verdient.
De presentatie van het feestelijke programma is weer in handen van Jan Versteegh.

Wilt u het event meekijken? De livestream is te bekijken via youtube.com/ditismbo.

Programma
Maandag 17 mei 2021
17:00 uur: stream beschikbaar
17:30 uur: start uitzending Ambassadeursgala
18:45 uur: einde uitzending

Omhoog