Unieke, nieuwe samenwerkingspartners voor MBO DANS

25 januari 2019

MBO DANS gaat een nieuwe samenwerking aan met Theater De Kring, Cultuurcompaan, Vuur en Vlam Produkties, Stichting Roosendaal Danst, Kunstbende Zeeland en Nishant Bhola/World of Dance.

Nog nooit eerder in Nederland verbond een mbodans-opleiding zich aan een theater. Theater de Kring uit Roosendaal biedt de toekomstige dansstudenten een plek binnen de (dans)programmering, achter de schermen en tijdens evenementen.

Jan Hein Sloesen, Directeur Cultuurcluster Roosendaal (De kring, Tongerlohuys, Cultuurcompaan): “De culturele wereld om ons heen veranderd razend snel. Als theater zijn we blij partner te kunnen zijn om de jong professionals uit te dagen op programmering, marketing, techniek, ondernemerschap. Wij hebben die kennis in 110 jaar opgebouwd en hebben nu eindelijk een manier om die door te geven. Ook krijgen de dansers bij ons de kans om te werken in een omgeving waar ze straks ook werkzaam zullen zijn en de mogelijkheid te werken met choreografen van over heel de wereld. Een unieke kans voor de culturele dans wereld!”

Vuur en Vlam Produkties, een Dansproduktiehuis uit Kampen, zal ook als partner van MBO DANS gaan functioneren. Hun bijzondere dansprojecten weten maatschappelijke vraagstukken aan de kaak te stellen en mensen aan te spreken op hun gevoelsniveau. Door deze manier van werken, leren studenten dans veel breder te benaderen en in te zetten.

Marjan Hommes en Germa Scholten, Directie Vuur en Vlam Produkties; “Wij willen de jonge danser in aanraking brengen met het werkveld van nu en daarin leren het eigen talent zo breed en zo professioneel mogelijk in te zetten. Deze samenwerking biedt alle mogelijkheden de talentontwikkeling mede vorm te geven.”

Daarnaast zullen Cultuurcompaan, Stichting Roosendaal Danst (jaarlijks Dansfestival en speciale projecten), Kunstbende Zeeland en Nishant Bhola/World of Dance zich verbinden aan MBO DANS.

De danswereld is in beweging en ontwikkelt zich, het werkveld beperkt zich niet meer tot alleen het podium of de dansstudio, maar ook nieuwe domeinen worden aangeboord; Zowel binnen zorg of sociale domeinen wordt dans ingezet. Dans verbindt!

Ook de nieuwe generatie dansers onderscheiden zich door hun eigenheid, zijn authentiek en doen unieke leerervaringen op in de praktijk. De wereld is binnen handbereik en informatie is altijd beschikbaar.

MBO DANS speelt hier op in en biedt per augustus 2019 een nieuwe opleiding dans aan. Naast de bijzondere samenwerkingspartners waarmee unieke projecten worden opgezet, zal internationalisering o.a. in de vorm van een stage in het buitenland een rol gaan spelen in de opleiding. Denk hierbij aan een bezoek aan Londen, stage mogelijkheden in USA, Ethiopië, Europa en Indonesië. Ook zal er gewerkt worden met internationale gastdocenten.

Het nieuwe onderwijsprogramma biedt ook meer ruimte aan de verbinding met de praktijk waardoor MBO DANS zich nog sterker verankerd in het werkveld.

Ronald Klomp, directeur CIOS Goes, MBO DANS Goes: De expressie en beleving van deze jonge studenten hebben een enorme impact en weten iedereen te raken. MBO DANS biedt volop ruimte aan deze talenten en hun persoonlijke ontwikkeling. Dat wij nu deze unieke samenwerking aangaan, is een verrijking. Eén waar ik trots op ben!”

Open Dagen 2019
Vrijdag 1 februari 18:00 uur tot 21:00 uur en
Zaterdag 2 februari 10:00 uur tot 13:00 uur
Locatie: Zwembadweg 1, Goes

Auditie:
Maandag 25 februari 2019
Locatie: Theater de Kring, Kerkstraat 1, Roosendaal

Voor meer informatie en aanmelden www.mbodansgoes.nl

Omhoog