Studiedagen Wind op Zee studenten werktuigbouwkunde

23 mei 2018

In het kader van het keuzedeel ‘’Innovatie-oriëntatie op de Windsector’’ hebben studenten werktuigbouwkunde van de klassen WMO42a en WMO42b deelgenomen aan een aantal studiedagen.

Studiedag op zeilklipper
Op maandag 7 mei en dinsdag 8 mei 2018 hebben studenten hun studiedag doorgebracht op zeilklipper ‘’de Nieuwe – Maen’’. Er was een informatief programma georganiseerd rondom de ontwikkelingen in de windsector. Nout Nagtegaal verzorgde een leerrijke presentatie. 's Middags vertrokken de studenten vanuit de haven van Zierikzee. Zij hebben de hele middag gevaren over de Oosterschelde en werkten met de bemanning mee aan boord. In verband met het mooie weer hadden de studenten hun zwemkleding meegenomen. Later op de middag konden zij dan ook genieten van een frisse duik.

Studiedag Windpark Krammer
Vrijdagmiddag 18 mei werden de studenten ontvangen op Windpark Krammer. Marlous Nooi en Erik Houtepen verzorgden daar een presentatie. Ook was er een quiz met natuurlijk een prijs voor de winnende student. Daarna was er een rondleiding over het Windpark. Nadat iedereen zich had omgekleed en daarmee aan alle veiligheidsnormen voldeed, zijn ze gezamenlijk de bus ingestapt. Op het park zijn ze een aantal keer gestopt om diverse onderdelen van het park te bezichtigen. Ook hebben ze de uitkijktoren beklommen vanwaar ze een mooi overzicht over het gehele windpark hadden. Tijdens de rondleiding konden de studenten hun vragen kwijt aan Marlous Nooi en Erik Houtepen.

Omhoog