Studenten door naar NK brood- en banketbakken in 5 van de 6 klassen

1 maart 2019

Op donderdag 28 februari vonden er op Scalda locatie Podium in Middelburg de Regionale vakwedstrijden Brood- en Banketbakken plaats. Scalda studenten gingen de strijd aan met studenten van het Cingel College uit Breda. De studenten van Scalda College voor Brood en Banket wisten in 5 van de 6 categorieën de eerste prijs te bemachtigen.

De studenten konden strijden in 6 klassen: Uitvoerend broodbakker, Uitvoeren brood- en banketbakker, Uitvoerend banketbakker, Zelfstandig werkend broodbakker, Zelfstandig werkend banketbakker en Zelfstandig werkend brood- en banketbakker. Scalda studenten Jan Zoet, Renske Ruyten, Sander van Oost, Hendrika Sperling en Martine de Rijke zijn eerste geworden in hun klasse. Ahmed Sabanovic en Emma Koole werden tweede en Gerben Arkesteyn, Yannick Braem en Joelle Bakker werden derde in hun klasse.

De regiokampioenen mogen op dinsdag 9 april hun strijd voortzetten tijdens de landelijke finale, het NK brood- en banketbakken, in Wageningen.

Nederland vaardigt vervolgens twee kandidaten af voor de Europese vakwedstrijd. Deelnemers aan het Nederlands kampioenschap in de klasse zelfstandig werkend broodbakker krijgen de gelegenheid om zich via een speciale selectiewedstrijd te kwalificeren voor deze Europese strijd.

Omhoog