Schoolrestaurant Puur à la Carte van Scalda opent haar deuren

14 september 2017

Puur à la Carte is het schoolrestaurant van Scalda College voor Hotelmanagement en Gastronomie. Na een stille periode in de zomervakantie opent het restaurant in de week van 18 september haar deuren weer. De nieuwe eerstejaarsstudenten staan te popelen om aan de slag te gaan in het restaurant. Zij én ook de ouderejaars zullen onder leiding van het docententeam dit schooljaar weer een flinke dosis nieuwe kennis en vaardigheden opdoen zodat ze de gasten een fijne beleving kunnen bezorgen. Iedere twee weken koken en serveren de studenten een ander themamenu.

Het lesprogramma van de studenten is gekoppeld aan de themamenu’s van het schoolrestaurant. In de warenkennislessen worden bijvoorbeeld de producten behandeld die in de betreffende week verwerkt worden in de gerechten. Verder zijn de thema’s ook veelal gekoppeld aan het seizoen, zo leren studenten welke gerechten bij welk seizoen passen. De producten die de studenten gebruiken voor de gerechten zijn zo veel mogelijk duurzaam en fairtrade. Er wordt ook zoveel mogelijk gebruik gemaakt van streekproducten. De eerste thema’s waar de studenten mee aan de slag gaan zijn ‘Zeeuwse Mosselen’ en ‘Bistro’. De themaweken zijn te vinden op de website van Puur à la Carte: www.puuralacarte.nl.

Thema-avonden
Bij een aantal themamenu’s is er een speciale thema-avond. Tijdens zo’n avond draait niet alleen het menu om een thema maar is er ook een bandje, spreker of andere activiteit die bij dat thema past.

Duurzaamheid
Duurzaamheid staat bij Scalda hoog in het vaandel, dus ook in het schoolrestaurant staat het hoog op de prioriteitenlijst. Verspilling wordt zoveel mogelijk voorkomen, daarom wordt er flexibel omgegaan met de menu’s. Het kan dus zijn dat een menu enigszins afwijkt van het menu wat op de kaart staat. Er kunnen vanuit het oogpunt duurzaamheid, wanneer de gast dat wenst, ook altijd kleinere porties worden gemaakt. Er kan ook kraanwater worden besteld én zijn er Foodiebags aanwezig.

Openingstijden en reserveren
Het restaurant is iedere werkdag (buitenom schoolvakanties) van 12.00 tot 13.15 uur en van 17.30 tot 20.30 uur geopend voor zowel lunch als diner. Sinds dit schooljaar kan er makkelijk gereserveerd worden via de reserveringstool op de website en op de Facebook pagina van Puur à la Carte waarbij ook eventuele wensen, betreffende allergieën dieet en/of voedingsgewoonten kenbaar gemaakt kunnen worden.

Omhoog