Scalda zet studenten met bijzonder verhaal in het zonnetje

13 april 2017

Op woensdag 19 april organiseert Scalda de Dag van de Helden en Heroes. Tijdens een spetterende bijeenkomst op Scalda locatie Vlissingen worden de Helden en Heroes van 2017 in het zonnetje gezet: succesvolle studenten (heroes) worden gehuldigd voor hun bijzondere prestatie en studenten met een bijzondere, persoonlijke ontwikkeling worden bedankt voor hun inzet en inspiratie (helden).

Tijdens de Dag van de Helden en Heroes, die dit jaar voor de derde keer georganiseerd wordt, worden er zeventien studenten geëerd. Waaronder een duo en een student die er niet bij kan zijn in verband met zijn stage in Litouwen. Al deze Helden en Heroes dragen een bijzonder verhaal met zich mee. Een verhaal van kracht, lef, doorzettingsvermogen, ambitie of vakmanschap. Deze verhalen worden tijdens de bijeenkomst met alle aanwezigen gedeeld onder leiding van Juvat Westendorp (bekend van o.a. GTST en So You Think You Can Dance).

Voorafgaand aan de bijeenkomst, die tussen 15.00 uur en 17.30 uur plaats vindt op de Scalda-locatie Edisonweg 4a in Vlissingen, komen de Helden en Heroes bij schoolrestaurant Puur a la Carte in Middelburg samen voor een high-tea. Van daaruit worden ze per limousine naar Vlissingen vervoerd om daar een spectaculaire entree te maken en hun persoonlijke verhalen aan het publiek te vertellen. Ezra de Fretes, Ayca Grim, Mark Tramischus en Alanis Bouman praten over hun deelname aan het Nederlands Kampioenschap voor beroepen waar zij een podiumplaats in de wacht wisten te slepen. Dena Huegen en Jorina Buth vertellen over de spierziekte die zij hebben, maar waardoor zij zich niet laten belemmeren om een opleiding te volgen, te sporten en alledaagse dingen te doen. En zo heeft iedere genomineerde zijn of haar persoonlijke verhaal.

Met het project Helden en Heroes laat Scalda zien trots te zijn op alle studenten die met behulp van hun opleiding hun dromen laten uitkomen of hun ambitie achterna gaan, ondanks de eventuele hindernissen die zij op die route tegenkomen. Het is een uniek project waar met name de veelzijdigheid van het middelbaar beroepsonderwijs centraal staat. Binnen deze veelzijdigheid werken bij Scalda dagelijks zo’n 800 medewerkers met passie aan de opleiding van meer dan 9000 studenten. De Helden en Heroes werden voorgedragen door hun docenten, mentoren of coaches.

Van een aantal Helden en Heroes wordt een filmisch portret gemaakt. Deze beelden worden te zijner tijd op de website van www.heldenenheroes.nl gezet en via diverse kanalen verspreid.

Omhoog