Scalda trotse sponsor van het Filmfestival Zeeuws-Vlaanderen

10 april 2018

Op dinsdag 10 april opent het zesde FilmFestival Zeeuws-Vlaanderen bij CineCity Terneuzen in aanwezigheid van cast en crew (Natali Broods, Theo Maassen, Kaat Beels en Nathalie Basteyns) met de film Façades. Scalda is ook dit jaar weer trotse sponsor van het educatieprogramma. Dit programmaonderdeel bestaat uit een aanbod aan films voor scholieren van het basisonderwijs, het middelbaar onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs in Zeeuws-Vlaanderen. Het filmfestival duurt tot en met 15 april.

Cultuureducatie is belangrijk
Scalda vindt cultuureducatie belangrijk. Films ondersteunen mensen al op jonge leeftijd om de wereld te ontdekken en te begrijpen. We willen jongeren in deze complexe wereld van beeldcultuur kennis en vaardigheden bij brengen om kritisch naar beelden te kunnen kijken en ze in het juiste perspectief te plaatsen. Het educatieprogramma is daarvoor een effectieve manier.

FilmFestival Zeeuws-Vlaanderen staat bekend om haar regionale karakter en biedt voor ieder wat wils; filmhuisfilms geselecteerd door Film by the Sea, een mooi Vlaams aanbod en films gemaakt door regionale regisseurs. Maar ook films die internationaal geroemd worden of tijdens het festival in première zullen gaan. Kortom: het wordt genieten op het witte doek in de zalen van CineCity Terneuzen!

filmfestivalzeeuwsvlaanderen.nl

Omhoog