Scalda studenten winnen beste show- en zaaltafel en beste wijn-spijs combinatie

16 maart 2017

Studenten Kimmy Florencio en Chivangenie Jaddoe van de opleiding Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw van Scalda College voor Hotelmanagement en Gastronomie hebben tijdens de kook- en bedieningswedstrijd op de FoodExpo in Goes de beste show- en zaaltafel én beste wijn-spijs combinatie gemaakt. Zij gingen de strijd aan met verschillende bedieningsteams van andere mbo scholen.

Ook de jongens van Scalda die het keukenteam vormden gooiden hoge ogen bij de jury. Helaas wisten zij net niet in de prijzen te vallen.

De hoofdprijs werd gewonnen door studenten van het ROC van Amsterdam. Zij gingen er vandoor met de Zilte Bokaal.

De wedstrijden die plaatsvonden tijdens de FoodExpo in Goes werden georganiseerd door Food Lab Zeeland. Tijdens de wedstrijden worden niet alleen ambitieuze studenten van verschillende mbo’s uitgedaagd, ook professionele koks gaan de strijd met elkaar aan.

Food Lab Zeeland is een organisatienetwerk met aan de ene kant bedrijven en organisaties en aan de andere kant het horeca-onderwijs in Zeeland; de vier vmbo scholen (De Rede in Terneuzen, Nehalennia in Middelburg, Pontes Goese Lyceum, Pontes Pieter Zeeman in Zierikzee) en Scalda College voor Hotelmanagement en Gastronomie (mbo). Deze partners streven allemaal dezelfde doelen na. Food Lab Zeeland richt zich op een betere afstemming van het Zeeuwse horeca-onderwijs op de behoefte van het Zeeuwse bedrijfsleven om knelpunten in de arbeidsmarkt op te lossen. Food Lab Zeeland wil Zeeland als culinair mekka op de kaart van Nederland en Vlaanderen zetten.

Omhoog