Scalda studenten winnen 10 medailles op het NK voor vakmanschap waarvan drie gouden!

25 maart 2019

Afgelopen week deden 19 Scalda studenten vanuit 18 vakrichtingen mee aan het Nationaal Kampioenschap voor beroepen: Skills The Finals. De Scalda studenten wisten gezamenlijk 10 medailles binnen te halen, waarvan drie gouden, drie zilveren en vier bronzen.

Studenten Dirk Harpe (Autotechnicus) en Melvin van der Borgt (Bedrijfsadministrateur/ financieel administratief medewerker) wonnen vandaag een gouden medaille op het NK voor beroepen. Student Ike Vermeulen (CAD-tekenen) wist zijn titel ‘Nederlands Kampioen cad-tekenen’ te prolongeren. Hij sleepte vorige week voor de tweede maal een gouden medaille in de wacht.

Studenten Maxime de Pan (Tandartsassistent) en Maxim Janse (Verkoopspecialist) scoorden vandaag een zilveren plak. Student Gerben Swart won vorige week zilver tijdens het NK CAD-tekenen.

Studenten Tham Cao (Gastheer/gastvrouw), Maurice Bal (Elektrotechnicus), Christiaan Riedijk (Sanitaire- en verwarmingstechnicus) ontvingen vandaag met hun derde plaats een bronzen medaille. Student Tessa Snijders (Dierverzorger) deed in februari al mee aan het NK en won ook brons.

“Drie nationaal kampioenen en 10 medailles op 19 deelnemers. Een prestatie waar we als Scalda ontzettend trots op zijn!” aldus Bianca van der Meijden, Skills coördinator binnen Scalda. “Het zijn pittige dagen waar ook de nodige emoties bij komen kijken. Naast de euforie van de winnaars zijn er ook teleurstellingen te verwerken. Iedere student doet zijn uiterste best en het is jammer wanneer dit dan niet beloond wordt met een prijs. Maar, voor ons zijn de deelnemers allemaal toppers. Ze behoren sowieso bij de beste beroepsbeoefenaars van Nederland, dat is al een hele prestatie op zich!”

Deelnemers mbo-vakwedstrijden
Aan de mbo-vakwedstrijden deden in totaal 19 studenten van Scalda mee. Studenten Wessel Moens (Boulanger), Renzo Mol (Bouwtimmerman), Rens-Jan Braam (Metselaar), Marit Noteboom (Juridisch Dienstverlener), Tanisha Eijkelenboom (Junior accountmanager), Mirjam Houtekamer (Apothekersassistent), Noa Verwoerdt (Bloembinder) Nathalie Bouwman (Doktersassistent) en Jo-Anne de Munck (Hotelreceptionist) vielen helaas niet in de prijzen maar mogen zich evengoed onder de beste mbo-studenten van Nederland scharen. Scalda nam voor de derde maal deel aan de door Skills Netherlands georganiseerde wedstrijden.

Skills the Finals: talenten kweekvijver
Aan het grootste beroepen-event van Nederland, Skills The Finals, deden in totaal 1000 talentvolle mbo-studenten en 312 vmbo-leerlingen mee. Van automonteurs tot ICT-beheerders, verpleegkundigen en schoonheidsspecialisten. Daarmee is Skills The Finals belangrijk als talenten kweekvijver voor de arbeidsmarkt. De 312 vmbo’ers hadden op 21 maart hun finales. Provincieteam Zeeland Sharks werd hierbij eerste van alle provincies. De mbo’ers van Scalda zijn drie dagen in competitie geweest. De organisatie van deze nationale kampioenschappen voor beroepen is in handen van WorldSkills Netherlands.

WorldSkills 2019 in Kazan
Meedoen aan de vakwedstrijden betekent voor studenten dat zij een bijzondere leerervaring hebben die goed is voor de vakmanschapsontwikkeling en de persoonlijke vorming. De gouden medaille winnaars, waaronder Dirk Harpe, Melvin van der Borgt en Ike Vermeulen maken tevens kans op deelname aan WorldSkills 2019, het WK voor beroepen. Dit WK vindt in augustus plaats in Kazan, Rusland.

WorldSkills Netherlands

Met Skills Heroes benadrukt WorldSkills Netherlands, de mbo-scholen, brancheorganisaties en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, het belang van vakmanschap. Naast Skills Heroes organiseert WorldSkills Netherlands ook vakwedstrijden voor leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool (Skills Juniors) en vakwedstrijden voor vmbo'ers (Skills Talents). WorldSkills Netherlands begeleidt ook Team Nederland naar EuroSkills en WorldSkills, de Europese en wereldkampioenschappen voor beroepen.
 


Alle uitslagen zijn te vinden op: skillsthefinals.nl/uitslagen

Omhoog