Scalda studenten behalen drie medailles op eerste Nationaal Kampioenschappen voor mbo-vakmanschap

18 maart 2019

Afgelopen weken deden vijf Scalda studenten van vier opleidingen mee aan het Nationaal Kampioenschap Skills the Finals. In de vier vakrichtingen waarin ze deelnamen wisten Scalda studenten gezamenlijk drie medailles binnen te halen, waarvan 1 gouden, 1 zilveren en 1 bronzen.

De Scalda studenten deden mee in de vakrichtingen Dierverzorger, CAD-tekenen, Hotelreceptionist en Doktersassistent. Het Nationaal Kampioenschap van deze laatste twee vakrichtingen werd georganiseerd in Middelburg. Van woensdag 20 tot en met vrijdag 22 maart zullen nog 14*mbo studenten strijden in “Skills the Finals” dat wordt gehouden in de RAI in Amsterdam.

Gouden en zilveren plak Scalda vakrichting CAD-tekenen
Afgelopen vrijdag hebben Scalda studenten Ike Vermeulen en Gerben Swart (Scalda College voor Techniek en Design) een gouden en zilveren medaille in de wacht gesleept voor de vakrichting CAD-tekenen. Voor het tweede jaar op een rij mag Ike de titel ‘Nederlands Kampioen CAD-tekenen’ dragen. “Toch had de finaleopdracht weer een heel andere insteek dan vorig jaar. Dus ondanks mijn ervaring, kon ik mij opnieuw bewijzen. Dit maakt Skills Heroes uitdagend, maar vooral heel leuk!” aldus Ike Vermeulen. Hij maakt met zijn winst kans op deelname aan het Wereldkampioenschap CAD-tekenen in augustus dit jaar, in Kazan (Rusland).

In februari beet student Tessa Snijders (Scalda Groen College) het spits af bij het eerste kampioenschap voor de vakrichting Dierverzorger. Hierbij behaalde zij een bronzen medaille.

NK Hotelreceptionist en Doktersassistent in Middelburg
Van 14 tot en met 16 maart vond het Nationaal Kampioenschap in de vakrichting Doktersassistent en Hotelreceptionist plaats in Middelburg. Zowel de wedstrijden als de sfeer erom heen zijn positief ervaren door deelnemende studenten en begeleiders. “We zijn hier in Zeeland echt in een warm bad beland. We moesten even schakelen toen we hoorden dat we in Zeeland werden uitgenodigd voor het NK Hotelreceptionist”, vertelt Paul Bon van ROC van Amsterdam, begeleider van gouden medaillewinnares Nohèlis van der Wiel. “Maar het is ons ontzettend goed bevallen, uitstekende organisatie en we hebben zoveel gastvrijheid mogen ervaren. Dat heeft wat ons betreft Zeeland en Scalda echt op de kaart gezet als professioneel wedstrijdorganisator!’ In de vakrichting Doktersassistent ging Ashley van den Berg van ROC Horizon College in Alkmaar met een gouden plak naar huis. Scalda studenten Jo-anne de Munck (vakrichting Hotelreceptionist) en Nathalie Bouwman (vakrichting Doktersassistent) vielen helaas niet in de prijzen, maar mogen zich ook onder de beste (resp. 10 en 8) mbo’ers van Nederland scharen.

Meedoen aan de vakwedstrijden betekent voor studenten dat zij een bijzondere leerervaring hebben die goed is voor de vakmanschapsontwikkeling en de persoonlijke vorming. Scalda onderstreept het belang hiervan en doet daarom veelvuldig mee met deze vakwedstrijden. Voor de eerste keer organiseerde Scalda ook twee NK’s in Zeeland. Verschillende onderdelen van het programma zijn mogelijk gemaakt door Provincie Zeeland en UCR University College Roosevelt.

Omhoog