Officiële opening Centrum voor Top Techniek in Terneuzen

4 december 2017

Op donderdag 7 december wordt het Centrum voor Top Techniek (CTT) in Terneuzen officieel geopend. In september is het centrum in gebruik genomen door leerlingen van het vmbo, mbo, bedrijfsopleidingen en bedrijven. Momenteel is het centrum dus al volop in gebruik.

“Daar zijn we ontzettend trots op”, vertelt Jaap Gelok, voorzitter bestuur Stichting CTT. “We willen tijdens de opening aan onze relaties en samenwerkingspartijen laten zien wat we tot nu toe al bereikt hebben. We zien dit als een cadeau aan regio Zeeuws-Vlaanderen en zijn ontzettend blij met deze vlucht vooruit in tijden van krimp in onze regio”.

Officiële opening
Aansluitend aan het officiële programma met speeches door Neldes Hovestad namens VNO/NCW Brabant Zeeland, Harry van der Maas, namens de Provincie Zeeland en Veronique van de Reijt namens de onderwijstak binnen het CTT, vindt de officiële openingshandeling plaats. “Natuurlijk met onze eigen studenten en leerlingen” vertelt Jaap Gelok. “Het belooft een verrassende opening te worden”. Aansluitend hebben de bezoekers de mogelijkheid om het CTT te bekijken en zijn er demonstraties van studenten en leerlingen. Docenten geven tekst en uitleg over de opleidingen die gevolgd kunnen worden bij het CTT en over de werkwijze.

Open dagen
Naast de officiële opening voor relaties en samenwerkingspartijen organiseert het CTT ook twee open dagen in februari 2018. Tijdens de open dagen is iedereen van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen in het CTT. Leerlingen en ouders vanuit het basisonderwijs en het vmbo kunnen specifieke informatie ontvangen over opleidingen tijdens de open dagen.

Over het CTT
Het CTT is een regionaal centrum voor hoogwaardig techniekonderwijs in Terneuzen. Het is een aantrekkelijke praktijkleeromgeving met een ‘state of the art’-uitstraling. Naast het fysieke Centrum voor Top Techniek omvat het CTT ook vormen van verregaande samenwerking tussen het technisch onderwijs en bedrijfsleven. Het onderwijs komt hierdoor dichter bij het bedrijfsleven en het bedrijfsleven komt zelfs in het onderwijs. Zo is er een win-win situatie voor beide partijen.

Uitgangspunt van het CTT is het duurzaam garanderen van een kwalitatief hoogwaardig en breed aanbod van modern technisch onderwijs op vmbo- en mbo-niveau in Zeeuws-Vlaanderen. Dat aanbod is noodzakelijk voor de leefbaarheid en sociaal economische ontwikkeling van deze regio. Het Zeeuws-Vlaamse bedrijfsleven heeft belang bij de garantie dat er voldoende gekwalificeerde beroepskrachten worden opgeleid. Zo wordt de arbeidsmarktrelevantie van de technische opleidingen door deze duurzame samenwerking geborgd. Het Centrum voor Top Techniek wordt gerealiseerd in het schoolgebouw van Scalda aan de Vlietstraat in Terneuzen. In Walcheren en op de Bevelanden zijn vergelijkbare initiatieven zoals Technum in Vlissingen en het Techniekhuis in Goes.

Omhoog