Nationaal Kampioenschap mbo vakwedstrijden voor Doktersassistent en Hotelreceptionist in Middelburg

7 februari 2019
Nationaal Kampioenschap mbo vakwedstrijden voor Doktersassistent en Hotelreceptionist in Middelburg

Van 14 tot en met 16 maart 2019 vindt het Nationaal Kampioenschap voor mbo vakwedstrijden binnen de vakrichtingen Doktersassistent en Hotelreceptionist plaats in Middelburg. 23 studenten van verschillende mbo-scholen in Nederland zetten dan hun beste beentje voor om de titel ‘beste Nederlandse jonge vakman of vakvrouw 2019” binnen te halen.

Nationaal Kampioenschap “Skills The Finals”
Duizenden mbo-talenten strijden eind maart in 58 wedstrijdrichtingen tijdens het Nationaal Kampioenschap “Skills The Finals”, waarvan de meeste wedstrijden plaatsvinden in de RAI Amsterdam. Uniek is het dat dit jaar twee NK’s worden gehouden in Middelburg. Het gaat om het NK van de vakrichtingen ‘Doktersassistent’ en ‘Hotelreceptionist’. Organisator Scalda ontvangt gedurende deze wedstrijddagen 23 studenten vanuit verschillende mbo-scholen in Nederland. “Redenen om deze wedstrijden juist in Middelburg te organiseren zijn enerzijds het promoten van onze prachtige provincie”, vertelt wedstrijdcoördinator Klim van den Biggelaar van Scalda. “Anderzijds is het doel om aandacht te vragen voor de grote vraag naar vakmensen binnen de sectoren toerisme en zorg in Zeeland.”

Historisch stadhuis Middelburg
Op 14, 15, 16 maart vindt het Nationaal Kampioenschap binnen de vakrichting Doktersassistent plaats en op 15 en 16 maart het Kampioenschap voor de vakrichting Hotelreceptionist. Bijzonder voor de deelnemers en hun begeleiders is dat de wedstrijden worden gehouden in het historisch stadhuis van Middelburg. De karakteristieke zalen van het stadhuis worden speciaal voor deze gelegenheid omgetoverd tot heuse wedstrijdruimtes. De wedstrijden en de prijsuitreiking zijn vrij toegankelijk voor publiek.

NK Dokterassistent
Aan het Nationaal Kampioenschap voor de vakrichting Doktersassistent doen twaalf studenten mee. Nathalie Bouwman, student bij Scalda College voor Gezondheidszorg en Uiterlijke Verzorging, is éen van de deelnemers. De halve finale wordt gehouden op donderdag 14 en vrijdag 15 maart van 09:30 uur tot 16:00 uur. De finale vindt plaats op zaterdag 16 maart van 08:30 uur tot 16:00 uur. De uitslagen worden bekend gemaakt tijdens een prijsuitreiking.

NK Hotelreceptionist
Elf studenten vanuit heel Nederland nemen deel aan het Nationaal Kampioenschap voor de vakrichting Hotelreceptionist. De finale spreidt zich uit over twee dagen: vrijdag 15 maart van 09:30 uur tot 16:00 uur en zaterdag 16 maart van 08:30 uur tot 16:20 uur. De uitslagen worden bekend gemaakt tijdens een prijsuitreiking. De Zeeuwse Jo-anne de Munck, student bij Scalda College voor Toerisme, is éen van de deelnemers.

Deelname aan het Nationaal Kampioenschap geeft de deelnemers een unieke leerervaring die goed is voor de vakmanschapsontwikkeling en persoonlijke vorming. De opdrachten die de leerlingen tijdens de wedstrijden uitvoeren, zijn landelijk ontwikkeld door docenten en sluiten aan op de beroepenrichtingen binnen het mbo.

Prijsuitreiking
De prijsuitreikingen voor zowel de vakrichting Doktersassistent als Hotelreceptionist vinden plaats om 18:00 uur in het Provinciehuis, op het Abdijplein in Middelburg. Tijdens deze avond worden ook bekers, prijzen en certificaten uitgereikt aan de deelnemers.

Meer informatie
Meer informatie Skills The Finals van Skills Heroes www.skills-heroes.nl

Omhoog