Medailleregen voor studenten op NK Skills

9 maart 2020
skills heroes 2020

Afgelopen week deden 18 Scalda studenten vanuit 18 verschillende vakrichtingen mee aan het Nationaal Kampioenschap voor beroepen: Skills The Finals. Drie dagen lang hebben studenten hun skills laten zien tijdens de NK wedstrijden in het WTC in Leeuwarden. De Scalda studenten wisten gezamenlijk 11 medailles binnen te halen, waarvan vijf gouden, vier zilveren en twee bronzen.

Medailles
Studenten Tham Cao (Gastheer/Gastvrouw) Gerben Swart (CAD-tekenaar), Amy de Letter (Directiesecretaresse/managementassistent), Kayleigh Marijs (Doktersassistent), Mellani Barentsen (Verpleegkundige) wonnen vrijdag een gouden medaille op het NK voor beroepen.

Studente Maartje Liepert (Dierverzorger), Rens-Jan Braam (Metselaar),Queenie Jandroep (Kapper),Cailynn Speel (Schoonheidsspecialiste)wonnen zilver. Studenten Nikki Koole (Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen) en Esmeralda van Liere (Hotelreceptionist) ontvingen vandaag met hun derde plaats een bronzen medaille.

Trots
“5 nationaal kampioenen en 6 medailles op 18 deelnemers. Een ongelofelijke prestatie waar we als Scalda ontzettend trots op zijn!” aldus Bianca van der Meijden, Skills coördinator binnen Scalda. “Door ongekende passie en vakmanschap kunnen studenten boven zichzelf uitstijgen tijdens deze vakwedstrijden. We hebben met 27 studenten deelgenomen aan alle voorrondes en er zijn er 18 door naar het NK gegaan. Het zijn pittige dagen waar ook de nodige emoties bij komen kijken. Naast de euforie van de winnaars zijn er ook teleurstellingen te verwerken. Iedere student doet zijn uiterste best en voor ons zijn de deelnemers allemaal toppers. Ze behoren sowieso allemaal bij de beste 8 beroepsbeoefenaars van Nederland. Dat is al een prestatie op zich!”

Goede voorbereiding loont
Scalda scoort erg goed in vergelijking met de andere mbo-scholen. Vooraf vinden maandenlang intensieve trainingen plaats, zowel op de vak-skills als skills op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en teambuilding. In een paar maanden tijd worden de 18 Scalda-deelnemers een hecht team. Tijdens de wedstrijden trekken we van dinsdag tot en met zaterdag samen op en gaan alle uitdagingen en spanningen samen aan.

Skills the Finals: talenten kweekvijver
Aan het grootste beroepen-event van Nederland, Skills The Finals, deden in totaal 1000 talentvolle mbo-studenten en 312 vmbo-leerlingen mee. Van automonteurs tot ICT-beheerders, verpleegkundigen en schoonheidsspecialisten. Daarmee is Skills The Finals belangrijk als talentenkweekvijver voor de arbeidsmarkt. De 312 vmbo’ers hadden op 5 maart hun finales en wonnen 3 gouden en 1 zilveren medaille. De mbo’ers van Scalda zijn drie dagen in competitie geweest. De organisatie van deze nationale kampioenschappen voor beroepen is in handen van WorldSkills Netherlands.

EuroSkills 2020 in EuroSkills in Graz
Meedoen aan de vakwedstrijden betekent voor studenten dat zij een bijzondere leerervaring hebben die goed is voor de vakmanschapsontwikkeling en hun persoonlijke vorming. 3 Goudenmedaillewinnaars gaan namens Team NL deelnemen nemen aan EuroSkills 2020, het EK voor beroepen. Dit EK vindt in september plaats in Graz, Oostenrijk.

WorldSkills Netherlands
Met Skills Heroes benadrukt WorldSkills Netherlands, de mbo-scholen, brancheorganisaties en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, het belang van vakmanschap. Naast Skills Heroes organiseert WorldSkills Netherlands ook vakwedstrijden voor vmbo'ers (Skills Talents). WorldSkills Netherlands begeleidt ook Team Nederland naar EuroSkills en WorldSkills, de Europese en wereldkampioenschappen voor beroepen.

Bekijk alle uitslagen

Omhoog