Kijk vandaag live naar de nationale opening mbo-jaar 2019-2020

9 september 2019

Vandaag (9 september) is het zover, de Nationale opening van het mbo-schooljaar 2019-2020! 42 mbo Ambassadeurs, 4 sprekers en 1 boksring bepalen deze 'match of the day'. Onze studente Kim Kempeneers is één van de deelnemers!

Desiree Hernandez, Landelijke Ambassadeur mbo 2018 en Dirk Megens, Leraar van het jaar, categorie mbo, nemen de (boks)handschoen op voor de presentatie van deze feestelijke dag in Leerhotel Het Klooster in Amersfoort. Zij sparren met Hans de Boer, voorzitter VNO-NCW, onderwijsminister Ingrid van Engelshoven, wethouder Klaas Verschuure en kickbokser Rico Verhoeven over het mbo.

Wat betekent vakkennis, burgerschap en leven lang ontwikkelen voor de sprekers? Voordat zij daarop antwoorden, shinen eerst diverse mbo-sterren in een video waarin zij vertellen over hun ervaringen met mega belangrijk onderwijs. Daarna komt het publiek in beweging. Via knock-outrondes kunnen alle aanwezigen hun kennis over het mbo kwijt in een dynamische quiz.

De punchline is voor de 42 mbo Ambassadeurs die zich presenteren. Zij zijn allemaal in de race voor de titel Landelijke Ambassadeur mbo 2019. De Ambassadeurs geven de countdown voor de teaser van Mbo'ers pakken aan, de online campagne voor de verkiezing tot landelijke ambassadeur.

Bekijk hier de livestream online!

Op 9 september om 14.00 uur gaat de livestream online van dit event.

Bekijk hier de livestream online van het event!

Omhoog