Joyce Zuijdwegt wint MOOI! Scalda

11 juni 2018
Winnaars MOOI! Scalda 2018

Joyce Zuijdwegt, derdejaars student van de kappersopleiding uit Yerseke, heeft op maandag 11 juni de kappersvakwedstrijd MOOI!Scalda van Scalda College voor Gezondheidszorg en Uiterlijke Verzorging gewonnen. Joyce had het thema ‘fashion dreamworld’ vertaald naar een vrouwelijke uitwerking met een ruig randje. Met haar creatie won ze een prijspakket van Keune Haircosmetics, Make up Studio en Sudac Hair & Beauty.

“Ik wist dat iedereen wel iets met glitters en pasteltinten zou doen. Ik wilde juist graag mijn model iets stoers meegeven. Een beetje metal, maar wel heel vrouwelijk!” vertelt Joyce. Verbaasd over de winst was ze niet echt: “Het ging zo goed. Ik was echt heel erg tevreden met het complete plaatje. Het was een soort van experiment, maar ik vond het wel erg geslaagd.” Daar was de vakjury, die bestond uit Arnaud Schoenmaker (freelance hairstylist, winnaar NK Skills 2015) Jessica de Jonge (visagiste van Nummer5 in Heinkenszand) en Marly van Dungen (Keune National Educator) het helemaal mee eens.

De tweede prijs ging naar Sharon de Ruijsscher uit Aardenburg het thema had vertaald naar een inspiratie op ‘Alice in Wonderland’. De derde prijs was voor Ashley Telussa uit Middelburg die met haar volledig zelfgemaakte outfit en styling indruk maakte. In totaal namen 30 derdejaars kappersstudenten deel aan de vakwedstrijd MOOI! Scalda. Zij mochten hun eigen creaties uitwerken op zelf meegebrachte modellen. Daarbij konden ze volledig los gaan op (haar)styling en visagie. Voorafgaand aan de wedstrijd kregen de studenten workshops en masterclasses aangeboden op het gebied van visagie en moodboards maken. Alle deelnemers kregen een professionele fotoshoot van hun eigen creatie voor hun portfolio door Manuel Noya.

Omhoog