Jaap Glerum eerste promovendus van Scalda

21 november 2019

Jaap Glerum, teamleider bij Scalda, is de eerste promovendus vanuit het RCEE (Roosevelt Center for Excellence in Education, een samenwerkingsverband tussen UCR-HZ University of Applied Sciences en Scalda) die zijn promotietraject afrondt. Glerum is naast de eerste promovendus vanuit het RCEE ook de eerste Scalda-medewerker die promoveert.

Glerum is één van de drie medewerkers binnen het samenwerkingsverband RCEE die promotieonderzoek doet. Het doel hiervan is om op basis van wetenschappelijke inzichten een bijdrage te leveren aan de verbetering van de kwaliteit van het onderwijs in Zeeland.

Het mbo heeft nog een jonge onderzoekscultuur waarin het nog niet vanzelfsprekend is om voor een promotietraject te kiezen. In het mbo worden vaak veranderingen ingevoerd, wetenschappelijk onderzoek kan hieraan een bijdrage leveren door te onderzoeken -op een wetenschappelijke manier- of deze veranderingen in de praktijk ook echt wel werken.

Aanstaande 6 december rondt Glerum zijn promotietraject af met de verdediging van zijn proefschrift. Hij heeft de afgelopen jaren onderzoek gedaan naar een onderwerp dat rechtstreeks verband heeft met de motivatie van studenten: ‘mindset in het middelbaar beroepsonderwijs’.

In zijn proefschrift heeft Glerum de mindset van studenten in het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) gemeten en heeft hij een aantal experimenten uitgevoerd om de mindset van de mbo-studenten te beïnvloeden. Het hele proefschrift is vrij in te zien via: https://dspace.library.uu.nl/handle/1874/385816 .

Omhoog