Expert dag – YammYammy

21 oktober 2019

Op dinsdagmiddag 22 oktober aanstaande is er een Expert Meeting over hoe we onze kinderen betrekken bij gezond koken en eten. De Expert Meeting wordt georganiseerd door de Zilte Academie Zeeland in samenwerking met de horecaopleiding van Scalda en FoodLabZeeland.

Gezonde voeding voor kinderen krijgt tegenwoordig veel aandacht, dit komt deels door gezondheidsproblemen door teveel ongezond eten. De vraag is wat er effectief aan gedaan kan worden. Er worden daarom projecten opgezet vanuit de overheid; zoals Jong Leren Eten, moestuinen op scholen en specifiek in Zeeland het YammYammY project.

Er zijn enkele experts uitgenodigd om over hun bevindingen te vertellen en in gesprek te gaan.
Marieke Battjes-Fries is deskundige op het gebied van voedseleducatie bij kinderen en doet onderzoek naar de werking van eetpatronen bij kinderen en hoe die kunnen veranderen.

Margot Verhaagen is projectleider van het YammYammY - lekker Zeeuws - project, dat is gericht op koken en eten met kinderen. Het levert unieke ervaringen op en veel enthousiasme. Vincent van der Veen van Jong Leren Eten gaat in op de gezonde school, als omgeving voor gezond eten. Een voorbeeld daarvan zijn de kinderkooktuinen.

Na de pauze zal chef Conny Schoenmakers een proeverij presenteren van gezonde kindermenu’s die ook voor volwassen smakelijk zijn. Dat is een belangrijk doel van het YammYammY project: gezonde en lekkere kindermenu’s in de horeca.

Omhoog