Drie keer goud en één keer zilver op NK Brood- en Banketbakken

11 april 2018
NK Brood- en Banketbakken

Onze studenten, Lynda Timmer uit Dirksland, Jan van Harberden uit Melissant, Gerben Arkesteyn uit Burgh-Haamstede en Arco Luime uit Ouddorp hebben drie gouden medailles en één zilveren gewonnen tijdens het NK Brood en Banketbakken in Wageningen. Zij moesten op 10 april binnen vijf uur tijd met andere studenten uit het land in competitieverband hun producten maken.

Lynda Timmer won goud in haar klasse Patissier, Jan van Harberden won goud in zijn klasse Zelfstandig broodbakker en hij ontving de AB Mauri Award award omdat hij de meeste punten van alle klasses had, Gerben Arkesteyn won zilver in zijn klasse Uitvoerend broodbakker en kreeg een extra aanmoedigingsprijs en Arco Luime won goud in zijn klasse Uitvoerend brood en banketbakker.

De vier studenten wisten op 1 februari tijdens jeugdvakwedstrijden brood- en banketbakken op het Cingel College te Breda in zes verschillende klassen een plek op het NK in Wageningen te veroveren. Daar mochten zij op 10 april starten aan een spannende en zeker ook heel leerzame dag. Rond de klok van 8:00 uur gingen de deuren van de Vakschool open, een uur later startte de voorzitter de wedstrijddag voor de deelnemers. Nadat het startsein werd gegeven kregen de studenten vijf uur de tijd om hun producten klaar te maken. Vijf uur lang was volledige concentratie van de bakkers nodig om een goed eindresultaat neer te kunnen zetten. Daarna mochten zij alleen nog een werkblad schoonmaken en hun producten presenteren. Na een enorm spannende prijsuitreiking werd duidelijk dat de Scalda-studenten een geweldige prestatie neergezet hebben.

Wij zijn enorm trots op jullie!

Omhoog