Covid-19 en stages

7 september 2020
Corona

Nagenoeg alle Scalda-stagiairs geplaatst, wél een tekort aan stageplaatsen zakelijke dienstverlening

Ondanks de beperkingen rondom Covid-19 hebben Scalda studenten in de meeste werkvelden een stage kunnen vinden. Studenten van opleidingen in onder meer de zorg, horeca, groen, toerisme, techniek, maritiem en ict kunnen of zijn inmiddels al aan de slag bij hun stageplaats.

Voor studenten die een opleiding volgen in de zakelijke dienstverlening is het echter een stuk lastiger om een stage te vinden. Ze volgen bijvoorbeeld de opleiding tot management assistent, bedrijfsadministrateur of juridisch-administratief dienstverlener en juist voor studenten die op kantoren aan de slag moeten gaan, is het in coronatijden lastig om een stage te vinden. In de fysieke kantoren is de ruimte beperkt vanwege de 1,5 meter maatregel, en veel bedrijven vinden het lastig om stagiairs op afstand te begeleiden.

Dit is voor de ICT opleidingen helaas ook het geval, op niveau 2,3 en 4. Zij hebben net als de studenten in de zakelijke dienstverlening moeite met een stageplaats vinden.

Scalda zoekt actief mee met de studenten en roept bedrijven op om te helpen en samen een nuttige stage op te zetten. Bedrijven kunnen de studenten bijvoorbeeld van praktijkopdrachten voorzien, die dan begeleid worden vanuit school.

De PZC besteedde ook aandacht aan het onderwerp.

Omhoog