Burgemeester Harald Bergmann reikt prijzen uit aan winnaars van NK Doktersassistent en Hotelreceptionist

6 maart 2019

Van 14 tot en met 16 maart 2019 vindt het Nationaal Kampioenschap Doktersassistent en Hotelreceptionist plaats in het historisch stadhuis van Middelburg. Deelnemers strijden om de titel ‘beste Nederlandse jonge vakman of vakvrouw’. Aan het einde van de twee- en driedaagse wedstrijden, worden aan de winnaars prijzen uitgereikt door burgemeester Harald Bergmann in het Provinciehuis.

Zeeuwse deelnemers
Aan het NK vakwedstrijden in Middelburg doen 23 studenten van verschillende mbo-scholen in Nederland mee, waaronder twee Scalda studenten. Jo-anne de Munck doet mee in de vakrichting Hotelreceptionist en Nathalie Bouwman doet mee in de vakrichting Doktersassistent. Zij zijn twee van de duizenden mbo-talenten die meedoen aan de in totaal 58 mbo vakwedstrijden van “Skills The Finals”. Voor Jo-anne en Nathalie zijn het thuiswedstrijden. De overige 18 Scalda studenten die deelnemen aan “Skills The Finals” vertrekken vanaf 19 maart naar Amsterdam en Nijmegen, waar de wedstrijden worden gehouden in de RAI en bij ROC Nijmegen.

Programma NK Doktersassistent en Hotelreceptionist
De finale van Hotelreceptionist spreidt zich uit over twee dagen: vrijdag 15 maart van 10:00 uur tot 16:00 uur en zaterdag 16 maart van 10:00 uur tot 16:00 uur. De halve finale van Doktersassistent wordt gehouden op donderdag 14 en vrijdag 15 maart van 10:00 uur tot 16:00 uur. De finale van deze vakrichting vindt plaats op zaterdag 16 maart van 10:00 uur tot 16:00 uur. De wedstrijden zijn vrij toegankelijk voor publiek.

Naast deelname of een bezoek aan de vakwedstrijden in Middelburg, is er voor betrokkenen zoals ouders, klasgenoten en begeleidend docenten, een randprogramma georganiseerd door Scalda in samenwerking met de Provincie Zeeland. Er wordt een social media workshop aangeboden en de Provincie Zeeland organiseert een diner in het Provinciehuis waar speeddates zullen plaatsvinden met het Zeeuwse bedrijfsleven en met oud-deelnemers aan de NK vakwedstrijden. Ook wordt er voor bezoekers van de wedstrijden een stadswandeling georganiseerd door VVV Zeeland.

Prijsuitreiking in het Provinciehuis
De prijsuitreiking van zowel de vakrichting Doktersassistent als Hotelreceptionist vindt plaats op zaterdag 16 maart in het Provinciehuis, op het Abdijplein in Middelburg. Na een korte terugblik op de finaledagen wordt op feestelijke wijze de uitslag bekend gemaakt. Burgemeester Harald Bergmann zal de prijzen uitreiken aan de winnaars.

Zeeuwse deelnemers “Skills The Finals” in RAI Amsterdam
Van 20 tot en met 22 maart vinden de NK vakwedstrijden voor vmbo en mbo plaats in de RAI in Amsterdam. Een team van 47 Zeeuwse studenten van Scalda, Calvijn College, CSW Toorop Middelburg, Lodewijk College Terneuzen en Centrum voor Top Techniek Terneuzen bereiden zich momenteel voor op “Skills The Finals”. In totaal doen er 312 vmbo-talenten en 1000 mbo-talenten uit heel Nederland mee aan de NK vakwedstrijden voor beroepen.

Omhoog