Bakkersstudent Dustin van Kleunen wint Bolustrofee voor aanstormend talent

16 maart 2017

Zo'n 25 Zeeuwse bakkers streden dinsdag 14 maart om de titel Beste Zeeuwse Bolusbakker. Tien bakkersstudenten van Scalda College voor Brood en Banket streden om de Zeeuwse bolustrofee voor aanstormend talent. Dustin van Kleunen (17) student Uitvoerend bakker bij Scalda wist de Bolustrofee voor aanstormend talent gewonnen in de wacht te slepen. Medestudenten Willard Vogelaar (18) en Lynda Timmer (21) werden tweede en derde. Bakker Joop van Meijel uit Clinge heeft voor het vierde jaar op een rij de Zeeuwse Bolustrofee gewonnen. De wedstrijden vonden dit keer plaats op de Scalda locatie Podium in Middelburg, een prima plek om de samenwerking tussen onderwijs en het bedrijfsleven te verstevigen.

Bij de wedstrijden werden ook prijzen uitgereikt voor de Beste Zeeuwse Bollenbakker en de Beste Zeeuwse Broodbakker. Allebei die titels gingen naar Bakkerij Filius uit Yerseke. Daarmee won die bakkerij ook meteen de Zeelandtrofee.

De wedstrijd wordt sinds 1998 georganiseerd door de Nederlandse Brood- en Banketbakker Ondernemersvereniging (NBOV). De afgelopen weken kochten 'mysteryshoppers' al bolussen bij de deelnemende bakkers. Deze keuring telde voor de helft mee bij het eindresultaat. Op de wedstrijddag zelf nam een deskundige jury, onder leiding van Meester Boulanger Mark Plaating van Zeelandia, uitgebreid de tijd om de producten zorgvuldig te keuren en te normeren. Ondertussen volgden de bakkers in de collegezaal van de Scalda locatie Podium in Middelburg een interessante presentatie over de trends en hypes in de bakkerij.

Omhoog