Bakkersopleidingen van Scalda doneren aan voedselbank

3 maart 2021
scalda bakkerij doneert aan voedselbank

De bakkersopleidingen van Scalda werken samen met de Voedselbank Walcheren. Elke twee weken worden er karren met luxe producten van de studenten naar de voedselbank gebracht. De samenwerking bestaat al enkele jaren, maar sinds het begin van de coronacrisis wordt er meer gedoneerd.

De afgebakken producten van de studenten worden normaal gesproken verkocht in de naastgelegen winkel, maar die is momenteel gesloten vanwege de coronaregels. Voor de bakkers in opleiding is het belangrijk om hun leerdoelen te behalen dus de productie kan niet omlaag. Daarom wordt er nu extra vaak gedoneerd aan de voedselbank. Hiermee worden alle gemaakte producten geconsumeerd en is er nauwelijks afval.

Dit werkt extra motiverend voor de studenten. Een bakker maakt namelijk producten om een glimlach bij mensen op hun gezicht te toveren, niet om ze weg te gooien. Op deze manier weten de studenten dat hun producten op een goede plek terecht komen. Daarnaast helpen de studenten ook met het klaar zetten en wegbrengen van de producten voor de voedselbank. Ook in de toekomst zal deze samenwerking met Voedselbank Walcheren blijven bestaan.

Omhoog