18 studenten strijden voor de titel in de nationale finales mbo-vakwedstrijden

3 maart 2020

Van 4 tot en met 6 maart vinden de nationale finales van mbo-vakwedstrijden, Skills Heroes, plaats. Scalda strijdt met 18 studenten om de titel 'beste Nederlandse jonge vakman, vakvrouw, of vakteam 2020'. Vorig jaar stond Scalda in de top 3 scholen met de meeste medailles. Ook dit jaar zijn de Scalda studenten goed getraind en voorbereid op het driedaagse NK. Op 6 maart wordt bekend gemaakt wie de nationaal kampioenen zijn.

De deelnemers

Scalda doet met 18 deelnemers mee aan de finales, zij strijden in WTC Expo Leeuwarden om de nationale titel. Scalda studenten doen mee aan de volgende wedstrijden: ICT-beheer, autotechnicus, CAD-tekenaar, hotelreceptionist, gastheer/gastvrouw, apothekersassistent, doktersassistent, verpleegkundige, junior accountmanager, bedrijfsadministrateur, directiesecretaresse / managementassistent, juridisch dienstverlener, persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen, schoonheidsspecialiste, kapper, metselaar, bloembinder en dierverzorging.

Skills Heroes

De finale van Skills Heroes is een driedaags beroepenevenement, dat in samenwerking met het beroepsonderwijs, bedrijfsleven en lokale overheden is georganiseerd. De Skills Heroes vakwedstrijden voor het mbo worden georganiseerd om talentontwikkeling in vakmanschap te bevorderen. Jonge vakprofessionals zijn hét fundament van werkend Nederland. Hun vakmanschap is onmisbaar voor onze samenleving. Vakwedstrijden stimuleren dit aankomende talent en vakmanschap. Skills Heroes promoot daarmee het beroepsonderwijs én geeft studenten de mogelijkheid te excelleren. Finalisten van de mbo-vakwedstrijden maken kans op deelname aan EuroSkills 2020 in september, het EK voor beroepen in Graz, Oostenrijk.

De LOB-Experience

Bezoekers van Skills Heroes kunnen naast het aanmoedigen van de finalisten ook meedoen met de LOB-Experience. Dit is een uniek beroepenoriëntatieprogramma met ruim 70 doe-activiteiten en challenges in diverse vakgebieden en stimuleert het beroepskeuzeproces. Er zijn tal van activiteiten te doen om zelf te ervaren wat een beroep inhoudt. Bijvoorbeeld steigerklimmen, een website bouwen, meewerken in het mini-restaurant en meedoen aan diverse VR-challenges. Tevens is er beroepen- en studie-informatie voor bezoekers te vinden en geven bedrijven productdemonstraties.

Omhoog