Samen maken we Zeeland

Moerland

René Moerland is directeur bij Gebr. Moerland BV, een aannemingsbedrijf uit Sint-Annaland. De projecten van Moerland onderscheiden zich doordat innovatie, hoge kwaliteit en gebruik van zoveel mogelijk duurzame materialen op de voorgrond worden gezet. In samenwerking met Moerland biedt Scalda de opleiding tot vakman grond-, water- en wegenbouw (GWW) aan. Studenten met dit diploma op zak kunnen bijvoorbeeld aan de slag als stratenmaker of rioolwerker. René Moerland: “Studenten werken op eigen projecten onder begeleiding van een ervaren leermeester. Dat is tenslotte wat de jongens het liefste doen; echt buiten met de handen werken.”

 

Samen maken we Zeeland | Gebr. Moerland BV


Leren in de praktijk

Rick Havermans is een van de studenten die bij Moerland werkt. Hij gaat één dag in de week naar school en de andere vier dagen werkt hij buiten in de praktijk. Het leukste aan de opleiding? Dat hij veel vrije ruimte heeft om te leren en altijd goed geholpen wordt als hij iets niet weet.

Goede begeleiding

Simon Sijbrands is de praktijkbegeleider van Rick. Als ervaren leermeester begeleidt Simon de leerlingenploeg van Scalda bij Moerland en voorziet hij de studenten van theorielessen. Naast de begeleiding van Simon komt er ook drie à viermaal per jaar een collega van Scalda langs, die samen met de studenten kijkt naar wat er goed gaat en wat nog beter kan. De studenten worden dus goed begeleid.

Onmisbare vakmensen

De samenwerking tussen Scalda en Moerland is niet alleen positief voor de ontwikkeling van studenten, maar is ook van groot belang voor de provincie Zeeland. Zo vertelt Simon dat hij het als zijn taak ziet om goede leerlingen op te leiden, zodat zij later in Zeeland vakwerk kunnen afleveren. Voldoende vakmensen in de provincie voorkomt namelijk dat projecten zoals de aanleg van een nieuwe weg vertraging oplopen of niet door kunnen gaan. De infrastructuur blijft dus onderhouden en dit houdt Zeeland goed toegankelijk. Daarnaast benadrukt René dat er voortdurend werk bij blijft komen door vraagstukken als de klimaatadaptatie, energietransitie en woningbouwopgaves. Er is dus nu en in de toekomst in Zeeland een enorme behoefte aan echte vakmensen zoals Rick! Zo maken wij Zeeland samen met René, Rick en Simon toegankelijker.

Ontdek Gebr. Moerland BV via moerlandbv.nl

Samen met Scalda proberen we goede leerlingen op te leiden die later in de provincie Zeeland vakwerk afleveren. Dat is onze opdracht.

Simon Sijbrands
Praktijkbegeleider Gebr. Moerland BV en docent Scalda

Ook samenwerken met Scalda?

Samen met meer dan 5.000 bedrijven, instellingen en overheden leiden we échte vakmensen op. Voor nu en voor in de toekomst. Heb jij een bijzonder verhaal en wil jij ook samen met ons Zeeland maken? Deel het met ons.

Neem direct contact op

Omhoog