Samen maken we Zeeland

Ontdek alle verhalen

Iedereen in Zeeland heeft iets met Scalda. Misschien heb je er gestudeerd, of studeerden je vrienden, je collega’s of familie er. Misschien heb je schoenen van Omoda of kom je regelmatig voor een drankje bij De Werf, twee Zeeuwse bedrijven waar Scalda nauw mee samenwerkt.

In onderstaande video's vertellen verschillende ondernemers, zoals Omoda en de Werf, hoe zij samen met docenten en studenten van Scalda onze provincie vormgeven en sterker maken. Want: samen maken we Zeeland.

Rusthoeve

Rusthoeve

Charlotte van Sluijs is directeur van proefboerderij Rusthoeve. Zij faciliteren onderzoek en innovatie in de akkerbouw en leveren daarmee een belangrijke bijdrage aan de akkerbouw van morgen. Ook bieden ze studenten van de opleiding Plantenteelt van Scalda wekelijks een inkijkje in de boerderij. Zo leren de studenten vanaf het begin af aan diverse aspecten van plantenteelt kennen.

Ontdek het hele verhaal van Charlotte, Jaap en Koos

SMWZ - Scheldehof

Scheldehof

Chelsea Luitwieler werkt als praktijkopleider bij WVO Zorg in verpleeghuis Scheldehof in Vlissingen. Samen met docent- en studieloopbaancoach Annemieke Linke begeleidt zij studenten van Scalda op de werkvloer. Zo halen Chelsea en Annemieke samen het beste uit de studenten.

Ontdek het hele verhaal van Chelsea, Annemieke en Geneva

Omoda

Omoda

Cor van 't Veer werkt in het distributiecentrum van Zeeuwse fashionretailer Omoda als buddy van de logistiek medewerkers. Vanuit hier worden alle Omoda-winkels bevoorraad. Hoewel het een groot bedrijf is, vindt Cor het belangrijk om jongeren zoals Scalda-student Dante te helpen in hun ontwikkeling.

Ontdek het hele verhaal van Cor en Dante

The Kingfish Company

The Kingfish Company

Johan de Bat is docent bij de splinternieuwe opleiding Aquacultuur van de groene opleidingen van Scalda. Tijdens deze opleiding leidt hij studenten op tot ware vakexperts in de waterteelt. En daar werken Zeeuwse bedrijven zoals Kingfish graag aan mee.

Ontdek het hele verhaal van Johan en Jennie

De Werf

De Werf

Bart is eigenaar van De Werf. Een Zeeuws toprestaurant dat sinds 1969 gevestigd is in het historische dorpje Veere. Samen met kok- en vakdocent Michiel leidt hij hier leerlingen van Scalda op tot dé nieuwe generatie horecaprofessionals.

Ontdek het hele verhaal van Bart, Michiel en Jens

Ook samenwerken met Scalda?

Samen met meer dan 5.000 bedrijven, instellingen en overheden leiden we échte vakmensen op. Voor nu en voor in de toekomst. Wil jij ook samen met ons Zeeland maken?

Neem direct contact op

 

Omhoog