Samen maken we Zeeland

EPZ

De kerncentrale in Borssele heeft een netto vermogen van 485 megawatt. Dat is genoeg om een flinke stad, inclusief trams, treinen en een grote luchthaven van stroom te voorzien. Bij de kerncentrale van EPZ, de grootste elektriciteitsproducent van Zeeland, staat veiligheid hoog in het vaandel. Enis is hier Teamleider Beveiliging en praktijkbegeleider van stagiairs. Hij begeleidt onder andere Naomi Jacobs, de jongste én de eerste vrouwelijke stagiaire bij EPZ.

Samen maken we Zeeland | EPZ


Leerstof in de praktijk

Naomi volgt de opleiding Beveiliger niveau 3 bij Scalda. “Het leukste aan mijn studie vind ik om de leerstof van mijn opleiding in de praktijk te brengen tijdens mijn stage bij EPZ.” Enis is zeer tevreden over de inzet en prestaties van Naomi. Zij kan na een inwerkperiode gelijk aan de slag bij EPZ.

Doel bereikt

Michel van Gennep is instructeur bij de Veiligheid en Defensie-opleidingen van Scalda, waar Beveiliger ook onder valt. “Bij EPZ worden de studenten één-op-één begeleid. Ze mogen heel veel leren bij zo’n groot bedrijf en het maakt me trots als zijn oud-studenten uiteindelijk bij een bedrijf aan de slag gaan na hun studie. Dan hebben ik en mijn collega’s en de lesstof hun doel bereikt.”

Zeeland veiliger

De toekomst van Zeeland ziet er rooskleurig uit, vindt Michel. Het is aan Scalda en de bedrijven om beveiligers goed op te leiden en een leerzame stageplek te bieden. Zo maken we Zeeland samen met Enis, Michel en Naomi veiliger.

Ze mogen veel leren bij zo’n groot bedrijf en het maakt me trots als zijn oud-studenten uiteindelijk bij een bedrijf aan de slag gaan na hun studie.

Michel van Gennep
Instructeur opleidingen Veiligheid en Defensie

Ook samenwerken met Scalda?

Samen met meer dan 5.000 bedrijven, instellingen en overheden leiden we échte vakmensen op. Voor nu en voor in de toekomst. Heb jij een bijzonder verhaal en wil jij ook samen met ons Zeeland maken? Deel het met ons.

Neem direct contact op

Omhoog