Beveiliger

 • Niveau 2

Als beveiliger blijf je altijd rustig en weet je goede grenzen te stellen als dat nodig is. Ook ben je doortastend. Zulke eigenschappen heb je nodig om de veiligheid van anderen te garanderen. Bijvoorbeeld op plekken waar veel mensen samenkomen, zoals in openbare gebouwen, op festivals en tijdens bijeenkomsten. Meestal doe je je werk op de achtergrond maar als het nodig is, moet je niet aarzelen om in te grijpen.

Meeloopdagen Uniformberoepen

Een keertje meelopen met Uniformberoepen? Ervaren wat het is om bij ons een opleiding te volgen? Dit is je kans!

Meer over onze meeloopdagen

Toevoegen aan je favorieten
 • scalda drop
  Nu ik stage loop, merk ik dat dit werk me op het lijf geschreven is. Ik sta mijn mannetje, ben gastvrij en kan situaties goed inschatten. Door de opleiding maak ik zowel professionele als persoonlijke groei door en dat voelt heel goed!
  Milou van der Heijden
  Beveiliger
 • scalda drop
  Vind je het prettig om samen te werken en lijkt het je leuk om mensen te helpen? Heb je daarnaast een groot verantwoordelijkheidsgevoel en neem je gemakkelijk het initiatief? Misschien is de opleiding beveiliger dan echt iets voor jou!

Deze praktisch gerichte opleiding duurt één jaar (of maximaal een half jaar langer). In dat jaar ga je naar school en loop je stage. We besteden aandacht aan beroepsspecifieke vakken, zoals ‘beveiliging gebouwen en eigendommen’ en ‘werken binnen wettelijke kaders’. Ook vakken als communicatie, ict en sport zitten in het lesprogramma. 

Het is bij deze opleiding van groot belang dat je van onbesproken gedrag bent. Anders kun je namelijk geen stagelopen. Je stage vindt geheel of voor een zeer groot deel plaats binnen de gebouwen van Scalda, onder begeleiding van praktijkopleiders van een erkend beveiligingsbedrijf. Je houdt van je praktijkwerkzaamheden een portfolio bij. Dit portfolio is een belangrijk onderdeel van je praktijkexamen. Aangezien een beveiliger zeker niet alleen van 9 tot 5 uur werkt, zullen stage-uren deels ook in de avond vallen en een enkele keer ook in het weekend.

Keuzedelen 2017 /2018
Als onderdeel van deze opleiding kun je één of meer keuzedelen volgen. Binnen deze opleiding worden de volgende keuzedelen aangeboden:

 • Port safety & security (concept)
 • Weerbaarheid voor beveiligers en handhavers
 • Internationaal I: bewustzijn (interculturele) diversiteit
 • Engels in de beroepscontext A2
 • Digitale vaardigheden basis

Je kunt ook een keuzedeel volgen dat door een andere opleiding wordt aangeboden. Hiervoor moet je een verzoek indienen.  Voorwaarde is dat er geen overlap is met de opleiding die je volgt, en dat het voor Scalda praktisch gezien mogelijk is om dit te organiseren (bijvoorbeeld vanwege het lesrooster).

Tijdens je opleiding word je hierover nader geïnformeerd.

De toelatingseisen voor deze opleiding zijn:   

 • een vmbo-diploma basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg. 

Intake

Wanneer je bent aangemeld voor de opleiding nodigen we je uit voor een intake. Hieraan voorafgaand hebben jij en je mentor of schooldecaan het Digitaal Doorstroomdossier (DDD) ingevuld. Daarnaast vragen wij je, voorafgaand aan het intakegesprek, een aanvullend vragenformulier in te vullen over je motivatie voor de gekozen opleiding. In het intakegesprek staat jouw keuze voor de opleiding centraal, evenals de wijze waarop wij je zo goed mogelijk kunnen helpen je mbo-diploma te behalen.

De intake van het College voor Uniformberoepen bestaat uit 3 onderdelen. Een sporttest, een terreinwerkles en een persoonlijk gesprek. Ook dien je een moodboard te maken welke je tijdens je persoonlijk gesprek presenteert aan de intaker(s).

Om je inzicht te bieden in de financiële kant van deze opleiding, tref je hieronder een specificatie aan van de opleidingskosten. Naast het wettelijk geregelde lesgeld gaat het daarbij om de aanschaf van onderwijsbenodigdheden en andere schoolkosten. Een gespecificeerde beschrijving van de kosten vind je in onderstaand PDF bestand.

Download kostenoverzicht (PDF)

Een belangrijk voordeel van deze opleiding is dat je al na één of anderhalf jaar je vakdiploma kunt halen. Je kunt daarmee aan de slag als bijvoorbeeld winkelsurveillant, objectbeveiliger, beveiliger bij evenementen of mobiele surveillant.

Podium 15 Middelburg

Vul een straat- en plaatsnaam in om een routebeschrijving te maken naar onze locatie.